Ontslag bij Barcelona deed Koeman pijn: 'Ik heb goed werk geleverd'

Reacties

Ronald Koeman heeft donderdag tijdens een internationaal voetbalcongres teruggeblikt op zijn tijd bij Barcelona. De toekomstig bondscoach van Oranje vindt nog altijd dat hij goed werk heeft geleverd.

Ontslag bij Barcelona deed Koeman pijn: 'Ik heb goed werk geleverd'
© Pro Shots

Koeman werd in oktober ontslagen na een serie slechte resultaten. Achteraf gaf voorzitter Joan Laporta toe dat hij misschien wel eerder afscheid had moeten nemen van de oud-international, die in zijn documentaire geen goed woord over had voor de manier waarop de president van Barcelona met hem was omgesprongen. Die uitspraken zorgden op hun beurt weer voor wrevel in Spanje, maar Koeman stelt dat hij 'nooit aan zichzelf heeft gedacht'. 'Ik heb altijd alles in het belang van Barcelona gedaan, maar uiteindelijk zijn er in de wereld mensen die voor je zijn en tegen je.'

Of Koeman daarmee ook doelde op Laporta, is niet duidelijk. Wel zei de oud-speler van de Catalanen dat het pijn deed dat hij zijn werk niet af kon maken. 'Maar in mijn geval denk ik dat de mensen die verstand hebben van voetbal en de club en de economische situatie van Barcelona kennen, vinden dat ik goed werk heb geleverd. Ik wil niet zeggen dat ik heb het geweldig heb gedaan of slecht heb gedaan. Ik denk dat ik goed werk heb geleverd in een heel moeilijke situatie bij Barcelona', tekenden Spaanse media tijdens AK Coaches World op uit de mond van Koeman.

Volgens Koeman blijkt nu met Xavi aan het roer nog steeds hoe gecompliceerd de situatie van de club is. 'Hopelijk kan Barça terugkeren waar het thuishoort, maar de mensen die op de hoogte zijn weten maar al te goed dat het een heel moeilijke situatie is geweest waarin ik als coach alles heb gedaan voor de club en dingen heb geaccepteerd om de financiële situatie te verbeteren, zoals het laten gaan van Griezmann naar Atlético Madrid', aldus de voormalig bondscoach van Oranje, die na het WK terugkeert bij het Nederlands elftal als opvolger van Louis van Gaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.