KNVB bevestigt: Ronald Koeman tekent contract tot en met WK 2026

Reacties

De KNVB heeft de aanstaande terugkeer van Ronald Koeman als bondscoach bevestigd. De voetbalbond laat weten dat hij een contract zal tekenen tot en met het WK van 2026.

KNVB bevestigt: Ronald Koeman tekent contract tot en met WK 2026
© Pro Shots

Dinsdagavond werd al bekend dat Koeman en de KNVB akkoord waren over een nieuwe samenwerking. Woensdagochtend stelt de KNVB in een persbericht dat de contracten al door beide partijen zijn ondertekend. Na het WK, dat van 21 november tot en met 18 december plaatsvindt in Qatar, zal Koeman het stokje weer overnemen van Louis van Gaal. De huidige bondscoach liet onlangs al optekenen de terugkeer van Koeman als een verstandige keuze te zien.

De 59-jarige Koeman was tussen februari 2018 en de zomer van 2020 ook al bondscoach. Onder hem richtte het Nederlands elftal zich op na een donkere periode. Oranje liep voor de komst van Koeman zowel het EK 2016 als het WK 2018 mis. Nederland haalde onder zijn leiding uiteindelijk de finale van de Nations League en kwalificeerde zich voor het EK, het toernooi dat door de coronapandemie werd uitgesteld. Uiteindelijk koos Koeman voor een vertrek naar zijn droomclub Barcelona en beloofde Oranje onder Frank de Boer een teleurstellend EK.

De KNVB laat tevens weten dat over de staf van Koeman nog geen uitspraken worden gedaan. Haast is daarbij ook niet geboden. Koeman weet wie hij wil, maar de bond moet nog een akkoord bereiken met zijn aanstaande secondanten.

Lees hier de reactie van Koeman:

Januari
De KNVB legt in het statement uit hoe er te werk is gegaan. 'Om voor de periode daarna (na het WK, red.) ook zeker te zijn van een bondscoach met ruime ervaring op het hoogste niveau, heeft de KNVB vroegtijdig het initiatief genomen om met Koeman in gesprek te gaan.'

'We zijn er erg blij mee dat Ronald volgend jaar terugkeert. Tijdens zijn eerdere termijn als bondscoach heerste er grote tevredenheid over zijn werk en de resultaten. Vandaar dat ik, na intern beraad, samen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, met Ronald en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in gesprek ben gegaan', aldus Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal. 'Ik wilde niet wachten met het invullen van de opvolging van Louis van Gaal. De aflossing van de wacht valt straks namelijk op een atypisch moment; eind van het kalenderjaar, een periode waarin toptrainers al lang en breed onder contract staan en de spoeling dus dun is. Al medio januari hebben we daarom besloten contact op te nemen met Ronald, die beschikbaar was. Vervolgens zijn we er in een paar gesprekken met elkaar uitgekomen.'

Als speler kwam Koeman tot 78 interlands voor Oranje, waarmee hij in 1988 Europees kampioen werd. Als trainer heeft hij inmiddels een rijk cv. Hij was coach bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton, Everton en dus Barcelona en Oranje.

De belangrijke spelers staan ook achter de keuze voor Koeman:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.