Anderlecht-coach schrok van Nederlandse pers: 'Wel een groot compliment'

Reacties

Bij Anderlecht zagen ze dat in de Nederlandse pers behoorlijk kritisch werd geschreven over de Belgische club, ondanks de 2-0 overwinning op AZ. Coach Brian Riemer schrok daarvan.

Anderlecht-coach schrok van Nederlandse pers: 'Wel een groot compliment'
© Pro Shots

Op het persmoment richting de returnwedstrijd tegen AZ ging het met name over afgelopen weekend. Toen werd Anderlecht afgedroogd door koploper RC Genk: 2-5. Riemer wil daar niet te zwaar aan tillen. 'Ik heb als coach geleerd dat je niet euforisch moet doen na overwinningen, maar dat je een nederlaag ook niet moet dramatiseren.'

Sterker nog: Riemer zag lichtpuntjes in de ruime nederlaag. 'Ik heb de wedstrijd opnieuw bekeken en ik zag veel positieve punten. Natuurlijk moeten er dingen beter als je vijf goals incasseert, maar het was niet zo slecht als sommigen doen uitschijnen.' Zo denkt Riemer ook over de inbreng van de Nederlandse pers in dit tweeluik. Na Anderlecht - AZ werd er niet bepaald positief geschreven over het spel van beide teams.

De kritische houding richting Anderlecht deed wel wat met Riemer. 'Ik schrok daarvan. Ik was zeer tevreden over onze prestatie. Ik beschouw het als een groot compliment dat de Nederlandse pers zoveel aandacht aan ons besteedt.' Net als AZ, met Jesper Karlsson, kreeg ook Anderlecht een vervelende update uit de ziekenboeg. Benito Raman is niet inzetbaar voor de Belgen. De aanvaller, die inviel in de heenwedstrijd, liep tijdens de training een blessure op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.