AZ bevestigt slecht nieuws: Karlsson er niet bij tegen Anderlecht

Reacties

AZ kan donderdagavond geen beroep doen op sterkhouder Jesper Karlsson. De aanvaller viel vorige week nog in, maar verteerde de vijftien minuten in het heenduel niet goed.

AZ bevestigt slecht nieuws: Karlsson er niet bij tegen Anderlecht
© Pro Shots
AZ
AZ
ns
2 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Karlsson kampt met een blessure aan het bovenbeen, maar in overleg met de medische staf werd bepaald dat het verantwoord was dat hij in de slotfase minuten maakte tegen Anderlecht. Daarna hielden de klachten van Karlsson echter aan, waardoor hij de returnwedstrijd tegen Anderlecht moet missen.

'Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen, hij heeft het niet gered', bracht trainer Pascal Jansen het pijnlijke nieuws op de persconferentie. 'Hij is een belangrijke speler voor ons, maar helaas geen optie. Alle aandacht gaat nu dus uit naar de jongens die wel beschikbaar zijn.'

Afgelopen weekend speelde AZ zonder Karlsson tegen Fortuna Sittard (0-3 winst), Myron van Brederode en Jens Odgaard stonden toen op de flanken. Jansen spreekt overigens tegen dat de club een risico genomen heeft met Karlsson. 'Ik zag ergens voorbijkomen dat we risico hadden genomen in de vorige partij tegen Anderlecht. Maar alles gaat in overleg met de medische staf. Het was verantwoord om hem te brengen. Hij is uit de wedstrijd gekomen, de klachten bleven en zijn helaas niet verbeterd.'

AZ speelde een slordige heenwedstrijd tegen Anderlecht en moet een 0-2 nederlaag zien goed te maken in eigen huis. Lukt dit, dan plaatst de Eredivisionist zich voor de halve finale van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.