Ancelotti vroeg Real-routiniers welke wissels hij moest doorvoeren

Reacties

Carlo Ancelotti is het meesterbrein van Real Madrid, maar de Italiaanse oefenmeester was tegen Manchester City niet te beroerd de routiniers in zijn selectie om hulp te vragen. Dat hielp, want De Koninklijke plaatste zich na verlenging voor de finale van de Champions League.

Ancelotti vroeg Real-routiniers welke wissels hij moest doorvoeren
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Manchester City
Manchester City

Real Madrid liep tegen Manchester City op het randje van het ravijn. Door een doelpunt van Riyad Mahrez was uitschakeling nabij, maar dankzij een dubbelslag van invaller Rodrygo sleepte de Spaanse landskampioen een verlenging uit het vuur. Daarin wendde Ancelotti zich opvallend genoeg tot de ervaren spelers in zijn selectie.

Dat deed Toni Kroos na afloop uit de doeken. Op beelden is te zien dat de Duitser samen met Marcelo in gesprek is met de trainer. 'Ancelotti vroeg de ervaren spelers hun mening over welke wissels hij moest doorvoeren. Dat onderstreept perfect wat voor manager hij is en waarom de wisselwerking met het team zo goed is.'

Onder anderen doelpuntenmaker Benzema ging in de verlenging naar de kant. Met Dani Ceballos bouwde Ancelotti defensieve zekerheid in. Die tactiek werkte, want City zou zich niet meer terugknokken in de wedstrijd en in mineur van het veld stappen (3-1).

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.