Ancelotti reageert op afscheid Ramos en wijst naar Buffon en Maldini

Reacties

Carlo Ancelotti vindt dat leeftijd niets zegt over de kwaliteiten van een speler. De trainer van Real Madrid ging tijdens zijn perspraatje in op het noodgedwongen afscheid van Sergio Ramos als international van Spanje.

Ancelotti reageert op afscheid Ramos en wijst naar Buffon en Maldini
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Ramos maakte donderdag bekend dat hij niet voorkomt in de plannen van de nieuwe Spaanse bondscoach Luis de la Fuente en zette vanwege dat besluit met tegenzin een punt achter zijn loopbaan als international. Vrijdag werd Ancelotti tijdens zijn vooruitblik op de Madrileense derby gevraagd naar de beslissing van de 36-jarige verdediger, die natuurlijk een rijk verleden heeft bij Real Madrid.

Voor Ancelotti is leeftijd niet belangrijk. 'Of iemand nu oud of jong is, als een voetballer goed genoeg is, hoef je niet naar hun paspoort te kijken. Als een speler zestien jaar oud en hij voldoet, dan speelt hij. Hetzelfde geldt voor een speler die 35, 36 of 37 jaar oud is. Je moet kijken naar wat er op veld gebeurt, dat is onze taak als trainer. Die beslissing moet je niet baseren op leeftijd.'

Paolo Maldini, hier in duel met Bayern München-spits Roy Makaay, won op 39-jarige leeftijd nog de Champions League met AC Milan.
© Pro Shots
Paolo Maldini, hier in duel met Bayern München-spits Roy Makaay, won op 39-jarige leeftijd nog de Champions League met AC Milan.

In zijn lange loopbaan als trainer heeft 63-jarige Italiaan genoeg voorbeelden om uit te putten. Zo gaf hij Gianluigi Buffon in 1996 al op jonge leeftijd een kans bij Parma. 'Soms wordt er wel eens gezegd dat ik de jeugdopleiding niet gebruikt, maar dan vergeten ze dat ik een zeventienjarige keeper opstelde, dat was Buffon. Hij was op zeventienjarige leeftijd al heel goed, beter dan de oudere keepers.'

Bij AC Milan gebeurde het tegenoverstelde en stond Paolo Maldini op 39-jarige leeftijd nog in de basis in de gewonnen Champions League-finale van 2007. ' Als je veertig bent, kan je nog steeds de Champions League winnen. Maldini trainde op zijn 39ste nog maar één keer per week, maar hij speelde omdat hij beter was dan de rest. En als je beter bent dan de rest, dan speel je', verzekerde Ancelotti.

Bij Real Madrid bouwt Ancelotti ook op twee spelers die de dertig al lang en breed zijn gepasseerd: Karim Benzema en Luka Modric. Lees hieronder meer over de kracht van De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.