Spaanse en internationale sportpers reageert op bevestiging: 'Hala Mbappé!'

Reacties

Echt nieuws was het niet meer, het bericht dat Kylian Mbappé voor Real Madrid gaat spelen, maar de Spaanse en de internationale sportpers pakt er alsnog groot mee uit op dinsdagmorgen. We zetten een paar covers voor u op een rij.

Spaanse en internationale sportpers reageert op bevestiging: 'Hala Mbappé!'
© Pro Shots

De Madrileense krant Marca is euforisch en kopt groot met de superster in Real-tenue met het bijschrift 'Zoals je droomde', rechtsboven pocht het dagblad met het feit dat zij dit bericht al op 19 februari van dit jaar naar buiten hebben gebracht. Ook is er het bericht dat Mbappé niet naar de Olympische Spelen zal gaan in 'zijn' Parijs. De stadgenoten van AS haken daar ook op aan: 'Eindelijk Mbappé, valt er te lezen.

© Marca
© AS

In de Catalaanse kranten is de berichtgeving eerder summier. 'De club heeft in een bondig persbericht aangekondigd dat hij voor vijf jaar een Merengue is', schrijft Mundo Deportivo. Sport ziet een stijlbreuk: 'Mbappé heeft getekend, Real keert terug naar het tijdperk van de Galácticos', constateert de krant. ABC, een nieuwskrant, vat het mooi samen: 'Real Madrid heeft dan toch de Treble: de titel, de Champions League en Mbappé.'

© Mundo Deportivo
© Sport
© ABC

Ook in Frankrijk maakt de bevestiging nog wat tongen los. 'Hala Mbappé' kopt L'Équipe bij een foto van de 25-jarige ster als jochie, gehuld in een vestje van Real. 'De Franse aanvaller vervoegt de club van zijn dromen', valt er nog te lezen. Bij La Gazzetta dello Sport, tot slot, gaat het om de knaken: het roze blad meldt dat Mbappé meteen 125 miljoen euro tekengeld krijgt en daarna nog 75 miljoen, verspreid over vijf jaar.

© L'Équipe
© La Gazzetta dello Sport
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.