Ancelotti krijgt slecht nieuws over Courtois

Reacties

Thibaut Courtois moet El Clásico aan zich voorbij laten gaan. De Belgische topkeeper van Real Madrid is niet op tijd hersteld van een beenblessure en mist daardoor het treffen met Barcelona.

Ancelotti krijgt slecht nieuws over Courtois
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 1
Barcelona
Barcelona

Het is een flinke aderlating voor Real Madrid, dat het de laatste vier wedstrijden zonder Courtois (30) moest doen. In die duels hield De Koninklijke slechts eenmaal de nul. De 23-jarige Andriy Lunin verving Courtois in La Liga en de Champions League.

De strijd tussen Real Madrid en Barcelona wordt gespeeld op het scherpst van de snede, beide teams staan na acht wedstrijden op 22 punten. Trainer Carlo Ancelotti kreeg ook goed nieuws uit de ziekenboeg: Antonio Rüdiger lijkt wel in staat te zijn om El Clásico te spelen. De Duitser liep deze week een flinke hoofdwond op tijdens de slotfase van het duel met Shakhtar Donetsk, maar Rüdiger verscheen gewoon op de training van Real Madrid.

Door de goal van Rüdiger tegen Shakhtar is Real Madrid al zeker van de tweede ronde in de Champions League. Barcelona raakte juist verder verwijderd van Champions League-voetbal na het WK in Qatar.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.