Bloedig einde zorgt toch voor glimlach bij Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Daar leek het lang niet op, want Shakhtar Donetsk weerde zich zeer kranig. Een heldendaad van Antonio Rüdiger, die dat met een flinke hoofdwond moest bekopen, bezorgde Real Madrid echter het benodigde punt.

Bloedig einde zorgt toch voor glimlach bij Real Madrid
© Ziggo Sport
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Net als vorige week had Real Madrid het bijzonder lastig tegen de Oekraïners. In de vorige wedstrijd kon de titelhouder in de Champions League achterover leunen door een vroege Braziliaanse dubbelslag, die luxe was er in Polen niet. Shakhtar hield in Warschau, waar de club zijn Europese wedstrijden afwerkt vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne, prima stand.

Dat de rust met een 0-0 stand werd gehaald, gaf vertrouwen aan de 'thuisclub'. En dat kwam weer tot uiting vlak na de rust. De tweede helft was nog geen minuut oud toen Oleksandr Zubkov weer scoorde tegen Real Madrid. Ditmaal niet met een halve omhaal, hij kopte raak bij de tweede paal.

Het zorgde niet meteen voor paniek bij Real Madrid, dat er zelfs bij een nederlaag prima voor zou staan in de Champions League. Toch werden sterspelers als Luka Modric en Vinícius Júnior ingebracht door trainer Carlo Ancelotti. Zij kregen rust, omdat zondag uiteraard El Clásico op het programma staat.

Karim Benzema speelde ondanks het zware programma de volledige wedstrijd in Warschau.
© Pro Shots
Karim Benzema speelde ondanks het zware programma de volledige wedstrijd in Warschau.

Ondanks de komst van diverse sterren pakte Rüdiger de hoofdrol, door in de vijfde minuut van de extra tijd raak te koppen. De Duitser was eerder bij de bal dan keeper Anatoliy Trubin en kwam na zijn inzet keihard in botsing met de goalie. Beiden hielden een flinke wond over aan het duel, maar de gelijkmaker bleef staan: 1-1 (zie video onder).

Door het gelijkspel is Real Madrid zeker van de tweede ronde, Shakhtar kan de titelhouder immers niet meer achterhalen. Manchester City is ook al zeker van de knock-outfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Celtic
Celtic
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Celtic slaagde er behoorlijk goed in om Christopher Nkunku uit de wedstrijd te spelen en dan ben je bij RB Leipzig als tegenstander al een heel eind. Een kwartier voor tijd ging het toch mis voor de Schotten, door toedoen van de andere aanvallende smaakmakers. André Silva haalde de achterlijn, trok de bal terug op Timo Werner en de Duitser kopte op mooie wijze raak. Daarmee was het verzet van de Schotten wel gebroken: Emil Forsberg profiteerde daar vlak voor tijd nog van.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
1
1
15-6
+9
13
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-9
+4
12
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-10
-2
6
4
Celtic
6
0
2
4
4-15
-11
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.