Alonso op weg naar de uitgang bij Chelsea: 'Hij wil vertrekken'

Reacties

Marcos Alonso staat aan de vooravond van een vertrek bij Chelsea. De Spaanse linksback ontbrak zaterdagavond in de wedstrijdselectie bij de Premier League-start tegen Everton. Na afloop bevestigde manager Thomas Tuchel dat dit met de vertrekwens van Alonso te maken had.

Alonso op weg naar de uitgang bij Chelsea: 'Hij wil vertrekken'
© Pro Shots
Everton
Everton
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Alonso wordt al de hele zomer in verband gebracht met Barcelona, waar hij de stand-in van Jordi Alba zo moeten worden. The Daily Mail meldde zaterdagochtend al dat de 31-jarige vleugelverdediger afscheid had genomen. Dat Tuchel hem niet nodig had tegen Everton, was een volgend signaal dat een vertrek nadert.

Dat bleek inderdaad zo te zijn, bevestigde Tuchel op de persconferentie na het duel met Everton, dat Chelsea met 1-0 won. 'Hij wil vertrekken en wij hebben daar toestemming voor gegeven', reageerde de Duitse manager op de vraag of Alonso op weg is naar Barcelona. 'Het zou niet logisch zijn om hem vandaag te laten spelen.'

Zo komt er na zes jaar een einde aan het verblijf van Alonso bij Chelsea. De negenvoudig international van Spanje kwam 2016 over van Fiorentina en scoorde 29 keer in 212 officiële duels voor The Blues, waarmee hij zo ongeveer alle prijzen won die er te winnen zijn. Chelsea trok met Marc Cucurella al een vervanger aan.

Zo lijkt de volgende zomerversterking in aantocht voor Barcelona, dat onlangs César Azpilicueta nog zag kiezen voor een langer verblijf bij Chelsea. De Catalanen moeten nog wel ruimte maken in het budget om alle aanwinsten te kunnen inschrijven. Om die reden zou het de club goed uitkomen als Memphis Depay en Frenkie de Jong vertrekken

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Marcos Alonso
Meer over Marcos Alonso
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.