Barcelona legt dag na Deadline Day verwachte nieuweling vast

Reacties

Donderdagavond maakte Chelsea bekend dat het contract van linksback Marcos Alonso (31) door de papierversnipperaar is gegaan. Nog geen 24 uur later heeft Alonso een nieuwe club gevonden: Barcelona heeft hem inmiddels gepresenteerd. De verdediger tekent voor één seizoen.

Barcelona legt dag na Deadline Day verwachte nieuweling vast
© Pro Shots

De deal is net op tijd rond: voor middernacht moeten de clubs die deelnemen aan Europese competities bekend maken met welke spelers zij dat gaan doen. Met Marcos Alonso hebben de Blaugrana nu twee volwaardige opties op de linksbackpositie, hij zal met zijn landgenoot Jordi Alba moeten gaan uitmaken wie van trainer Xavi de voorkeur krijgt. De deal is het afsluitende deel van het tweeluik transfers tussen Camp Nou en Stamford Bridge: Pierre-Emerick Aubameyang bewandelde de omgekeerde weg.

Alonso speelde in totaal 212 wedstrijden voor Chelsea, de club waarbij hij zich zes jaar geleden aansloot. In dienst van The Blues bouwde hij een aardige prijzenkas op: hij won de Premier League, Europa League en de Champions League met de club. In het huidige seizoen kwam hij echter niet meer voor in de plannen van trainer Thomas Tuchel, die Marc Cucurella voor zijn positie wegplukte bij Brighton & Hove Albion.

Saillant detail aan de overgang naar Barça: Alonso is Madrileen van geboorte en doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid. Daar brak hij nooit door, waarna hij via Bolton Wanderers, Fiorentina en Sunderland bij Chelsea belandde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.