Allegri duidt stevige woordenwisseling met gefrustreerde Morata

Reacties

Massimiliano Allegri heeft uitleg gegeven over zijn akkefietje met Álvaro Morata. De Juventus-coach haalde de Spaase spits zondagavond tijdens de overwinning op Genoa uit voorzorg naar de kant. Allegri greep in omdat de aanvaller met geel op zak zijn irritaties nog steeds niet de baas was. Morata was hier niet van gediend, waarna er een stevige woordenwisseling aan de zijlijn plaatsvond.

Allegri duidt stevige woordenwisseling met gefrustreerde Morata
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
Genoa
Genoa

Juventus speelde tegen Genoa een licht frustrerende wedstrijd. Ondanks zevenentwintig doelpogingen, waarvan twaalf op goal, bleef de 1-0 van Juan Cuadrado in de negende minuut lang het enige moment van Turijnse vreugde.

Ook Morata leek aan die frustraties niet te kunnen ontsnappen. De Spanjaard miste een gigantische kans in de eerste helft, kreeg geel voor wat onenigheid en bleef ook na zijn prent bakkeleien en mopperen. Voor Allegri reden genoeg voor een wissel. 'Hij had al geel en bleef maar ruziën. Dus besloot ik hem eraf te halen. Dat was jammer, want Álvaro speelde een goede wedstrijd in mijn ogen.' De twee beten elkaar vervolgens nog wat toe aan de zijlijn, waarna Morata langzaam afdroop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kansen verkwanselen
Na afloop werd Allegri ook gevraagd naar de kansenregen van zijn ploeg, die slechts twee doelpunten opleverde. 'Volgens mij wilden we werken aan onze statistieken. Wat kansen afronden betreft zijn we geloof ik het slechtste van de Serie A, die titel mag ons niet ontgaan', grapte de coach tijdens de persconferentie achteraf.

De Juve-fans waren zondag geen getuige van een spektakelstuk, al was de openingstreffer van Cuadrado er nog wel één van grote schoonheid. De Colombiaan krulde de bal uit een hoekschop in één keer achter Genoa-doelman en tevens uitblinker, Salvatore Sirigu. Over zijn intenties is de rappe vleugelspeler achteraf eerlijk. 'Het was niet mijn bedoeling, ik mikte op de eerste paal.' Cuadrado was dit weekend overigens niet de enige in de Serie A die dit kunststukje wist te produceren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.