Allegri denkt niet aan opstappen na historisch slechte start

Reacties

Juventus beleeft een historisch slechte start aan het nieuwe seizoen tot dusver. Woensdagavond volgde een nieuw echec. Het Benfica van Roger Schmidt was in Turijn met 1-2 te sterk voor De Oude Dame. Desondanks weigert trainer Massimiliano Allegri de handdoek in de ring te gooien.

Allegri denkt niet aan opstappen na historisch slechte start
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 2
Benfica
Benfica

'Ik voel me een deel van de oplossing, ik moet een oplossing vinden', klonk Allegri op de personferentie strijdbaar. Voor het eerst in de geschiedenis verloor Juventus de eerste twee groepswedstrijden in de Champions League.

'Toen ik terugkwam, dacht ik dat het tijd zou kosten om te bouwen', vertelde Allegri, die in 2021 aan zijn tweede periode als Juve-trainer begon. 'Helaas dacht ik niet dat we twee wedstrijden op rij konden verliezen. Het belangrijkste is om het goed te doen en in de Champions League te blijven. Deze nederlagen zijn vervelend, maar het heeft geen zin om nu te veel te praten.'

Juventus kwam woensdagavond nog wel op voorsprong. Arek Milik, afgelopen zondag nog de schlemiel, kopte Juve op 1-0 uit een vrije trap. Via een penalty van João Mário en een treffer van oud-Ajacied David Neres slaagde Benfica erin de stand om te buigen en het volle pond te behouden in groep H van de Champions League.

Door de zege van Benfica, zijn de coëfficiëntenpunten broodnodig geworden voor Nederland. AZ en Feyenoord weten wat hen te doen staat.
UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
6
4
2
0
16-7
+9
14
2
PSG
6
4
2
0
16-7
+9
14
3
Juventus
6
1
0
5
9-13
-4
3
4
Maccabi Haifa
6
1
0
5
7-21
-14
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.