Krankzinnige slotfase bij Juve: Vilhena veroorzaakt penalty, vier rode kaarten

Na een spectaculaire slotfase hebben Juventus en Salernitana zondagavond gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri leek een 1-2 achterstand tegen Salernitana om te draaien in een 3-2 zege door twee doelpunten in de blessuretijd, maar de winnende treffer van Arek Milik werd afgekeurd. Hij had toen al een tweede gele kaart gekregen voor het uittrekken van zijn shirt.

Juventus
Juventus
2 - 2
Salernitana
Salernitana

Vilhena had een basisplaats bij Salernitana, dat in de openingsfase enkele keren goed wegkwam. Zo bracht doelman Luigi Sepe in de eerste tien minuten redding op twee schoten van Fabio Miretti en een inzet van Moise Kean in een rebound. Niet veel later was het raak aan de andere kant. Juan Cuadrado verkeek zich aan de zijlijn op een hoge bal, waardoor Pasquale Mazzocchi een vrije doortocht had naar het strafschopgebied. Zijn harde voorzet werd bij de tweede paal gepromoveerd tot assist door Antonio Candreva.

Zes minuten voor de rust werd een gelijkmaker van Dusan Vlahovic afgekeurd: de spits werd in buitenspelpositie bediend door Kean en dus was zijn vreugde van korte duur. In de blessuretijd van de eerste helft was de arbitrage Juventus andermaal ongunstig gezind. De VAR merkte een handsbal van Gleison Bremer op na een schot van Krzysztof Piatek. Arbiter Matteo Marcenaro bekeek de beelden, trok dezelfde conclusie en kende een strafschop toe. Piatek scoorde en bracht een striemend fluitconcert teweeg in het Allianz Stadium.

Vijf minuten na de pauze vond Juventus de aansluiting. Een indraaiende voorzet van Filip Kostic vanaf de linkerflank werd op waarde geschat door Bremer, die de 1-2 tegen de touwen kopte. Juventus zocht naar de gelijkmaker, maar het aantal kansen was beperkt. Invaller Milik schoot zeventien minuten voor tijd voorlangs en daardoor leek het bij 1-2 te blijven. In de blessuretijd leidde een overtreding van Vilhena op Alex Sandro echter tot een penalty. Sepe keerde de strafschop van Leonardo Bonucci, maar in de rebound zorgde de verdediger toch voor de gelijkmaker.

Nog dieper in de blessuretijd kopte Milik de 3-2 tegen de touwen. De spits knikte raak na een corner van Cuadrado. De Pool trok zijn shirt uit bij zijn doelpuntviering, kreeg zijn tweede gele kaart en werd weggestuurd. Vervolgens werd het doelpunt nader onderzocht door de arbitrage. Bonucci stond immers in de lijn van de kopbal en bewoog zijn hoofd richting de bal. Scheidsrechter Marcenaro ging naar het scherm, evenals bijna de voltallige spelersgroepen van beide ploegen. Hij floot voor buitenspel, dus bleef het bij 2-2.

Bovendien deelde hij rode kaarten uit aan Cuadrado, die al naar de kant was gegaan, Salernitana-verdediger Federico Fazio en Juventus-trainer Allegri. De blessuretijd, die eigenlijk vier minuten zou duren, liep uiteindelijk liefst twaalf minuten door. Juventus heeft na zes wedstrijden tien punten verzameld en staat op de achtste plek.