Neres doet Juventus pijn, goal Chery niet genoeg tegen PSG

Het Benfica van trainer Roger Schmidt is tot nu toe onverslaanbaar. De Portugese ploeg won woensdagavond in de Champions League ook de tweede groepswedstrijd. Juventus bleef opnieuw met lege handen achter. Dat gold in Groep H ook voor Tjaronn Chery, ondanks een goal voor Maccabi Haifa tegen de sterren van Paris Saint-Germain.

Juventus
Juventus
1 - 2
Benfica
Benfica

Juventus, dat vorige week nog met 2-1 verloor van PSG, kende een uitstekende start aan de wedstrijd tegen Benfica. De bezoekers, onder leiding van Roger Schmidt, kwamen al na vier minuten op achterstand. Arek Milik zette zijn hoofd tegen een vrije trap van Leandro Paredes en zag de bal in de verre hoek vliegen: 1-0. Het was echter allesbehalve het startsein van een monsterzege voor de Italianen.

Benfica, met David Neres in de basis, beet namelijk van zich af. De Portugezen kregen kansen via Gonçalo Ramos en Rafa Silva. Ramos stuitte tot twee keer toe op keeper Mattia Perin, terwijl de paal een treffer van Silva in de weg stond. De 1-1 kwam er vlak voor rust alsnog toen de bal op de stip ging. De VAR zag een overtreding van Fabio Miretti op Ramos, waarna João Mário de stand gelijk trok vanaf elf meter.

Benfica won onder Schmidt tot nu toe alle wedstrijden en verraste ook in Turijn door na rust de leiding te nemen. Ramos speelde zichzelf knap vrij in het zestienmetergebied van de thuisploeg. De spits raakte echter de bal kwijt, waarna Silva uithaalde en stuitte op Perin. Uit de rebound was het Neres die alsnog voor 1-2 zorgde. Voor de Braziliaan was het zijn eerste Champions League-goal sinds die tegen Sporting Portugal met Ajax van vorig seizoen. De goal van Neres betekende uiteindelijk ook de eindstand, mede doordat door een treffer van Dusan Vlahovic een streep ging vanwege buitenspel. Daardoor is Benfica na twee duels medekoploper in Groep H.

Maccabi Haifa
1 - 3
PSG
PSG

In een poule met PSG, Juventus en Benfica is Maaccabi Haifa, vorig seizoen nog tegenstander van Feyenoord in de Conference League, de absolute underdog. Dat betekent echter niet dat iedere wedstrijd tegen de Israëliërs een makkie is. Benfica won vorige week met 2-0, nu kwamen de sterren van PSG op bezoek. Het leek Maccabi weinig te deren. Aan de sfeer in het stadion lag het niet en de thuisploeg creëerde zelfs enkele kansen.

PSG stelde daar nog niet zo veel tegenover, buiten een kans voor Kylian Mbappé in de tweede minuut. De ploeg van trainer Christophe Galtier kwam halverwege de eerste helft zelfs op achterstand. Dat was dankzij niemand minder dan Tjaronn Chery. De in Nederland geboren international van Suriname speelt sinds 2019 bij Maccabi en zorgde nu voor de eerste Champions League-goal van de club sinds 2002. De spelmaker zette zijn voet tegen een voorzet van Dolev Haziza en opende zo de score.

De gasten kwamen vlak na de 1-0 goed weg. Het publiek van Maccabi kon even juichen toen Frantzdy Pierrot de bal binnen frommelde, maar de vlag ging vervolgens omhoog voor buitenspel. Die beslissing bleek terecht. Daarna stelde PSG orde op zaken. Zo'n acht minuten voor de rust maakte Mbappé een actie aan de linkerkant. De sterspeler vond een andere sterspeler, Lionel Messi, die de bal aannam en scoorde. De Argentijn scoorde zo tegen zijn 39ste tegenstander in de Champions League. Geen speler was tegen zo veel clubs trefzeker in het miljardenbal.

Ook na rust had Maccabi een fase waarin de ploeg prima kon meekomen met PSG. Dat leverde echter geen doelpunt op, waarna de bezoekers weer in de wedstrijd groeiden. Messi, Mbappé en Neymar loerden op een gaatje in de defensie. De Argentijn vond dat bijna, maar was even later wel verantwoordelijk voor de assist op de 1-2. Messi stuurde Mbappé weg met een pass achter de laatste linie, waarna de aanvaller de bal in het doel schoof. Het slotakkoord was aan Neymar, die na een dieptepass van Marco Verratti vertrok en de 1-3 maakte.