Allach: 'Willen meer balans creëren in de selectie'

RKC Waalwijk houdt opruiming binnen de selectie. Liefst negen spelers kregen te horen dat het aflopende contract niet wordt verlengd .

Allach: 'Willen meer balans creëren in de selectie'

In de spelersgroep lopen de contracten van Jurgen Wevers, Wouter Gudde, Dustley Mulder, Alexandre di Gregorio, Anthony Obodai en Benjamin de Ceulaer af. Alleen met aanvoerder Gudde gaat de club binnenkort om tafel voor een contractverlenging.

Daarnaast heeft RKC Waalwijk besloten om de opties in de contracten Kevin Vink, Hubertson Pauletta en Roald van Hout niet te lichten. Met Van Hout willen de Waalwijkers verder, zij het onder andere voorwaarden.

Daarnaast herbergt de selectie een viertal huurlingen. Kemy Agustien en Gijs Luirink gaan terug naar regerend landskampioen AZ, terwijl Fouad Idabdelhay terugkeert naar NAC Breda. Shkodran Metaj heeft nog een doorlopend contract bij FC Groningen.

Technisch directeur Mo Allach spreekt tegen dat het besluit is genomen met het oog op de mogelijke degradatie uit de Eredivisie. 'Zelfs als we nu al wisten dat we volgend seizoen opnieuw Eredivisie zouden spelen, hadden we het op deze manier gedaan', vertelt Allach aan Voetbal International.

'Het is een kwestie van doorselecteren. We wilden meer balans creëren in de selectie. Het is dus niet zo dat een speler alleen om zijn voetbalkwaliteiten niet in aanmerking komt voor een nieuw contract.' (Tom Wildvank)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen