Alexis Sánchez, de peperdure droomaanvaller op zoek naar speeltijd

Reacties

Zijn verblijf bij Internazionale bracht niet de gewenste opleving. Alexis Sánchez is op zoek naar een plek waar hij wel weer kan schitteren. Biedt Atlético Madrid een oplossing?

Alexis Sánchez, de peperdure droomaanvaller op zoek naar speeltijd
© Pro Shots

Sánchez keert normaal gesproken terug bij Manchester United. De Chileen zal een nieuwe kans krijgen op Old Trafford, zo werd hem na zijn verhuizing naar Internazionale voorgehouden. 'Hij zal het ongelijk van jullie allemaal bewijzen', zei manager Ole Gunnar Solskjaer in januari over de verhuurde aanvaller.

De twijfels daarover zijn door het spel van Sánchez in Italië alleen maar gegroeid. Na een bemoedigende start bleek de dubbele gele kaart in het duel met Sampdoria het begin van een periode van zorgen. Blessureleed achtervolgde de Chileen voor wie in 2020 nauwelijks meer dan een rol van invalkracht is weggelegd.

Inter heeft al laten weten het de optie tot koop niet zal lichten. Maar het is de vraag of Old Trafford zijn bestemming gaat worden. Man Utd lijkt de aanvaller liever kwijt dan rijk, zeker ook omdat zijn miljoenensalaris niet past bij zijn prestaties. Van de trots op het binnenslepen van de Chileen is na twee jaar weinig meer over. Inmiddels dienen zich opties aan in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Zaakwaarnemer Leo Rodríguez ziet dat de Chileen niet de wel aanwezige kwaliteiten kan tonen. Voorsorteren op een nieuwe richting lijkt het devies. 'Alexis is nog steeds een topspeler', zegt Rodríguez tegen het Chileense Radio Cooperativa. 'Het probleem is het gebrek aan speeltijd. Bij Inter speelt hij in een ander systeem. Op dit moment moet hij naar een club gaan waar de trainer hem wil en het systeem bij hem past.'

De zaakwaarnemer heeft wel een idee waar Sánchez weer kan schitteren. 'Ik weet dat hij hem goed vindt', zegt Rodríguez over trainer Diego Simeone. 'En in een team als Atlético zou hij goed passen en ook de gewenste speeltijd krijgen.' De vraag is in deze onzekere tijden of de Rojiblancos hem die kans kunnen bieden, ook gezien het huidige contract van de aanvaller.

Sánchez is immers op Old Trafford de best betaalde speler met een salaris van 25 miljoen euro per jaar en hij ligt ook nog tot medio 2022 vast. Dat gegeven betekent waarschijnlijk dat United en Alexis nog aan elkaar verbonden blijven en die nieuwe kans van Solskjaer eerder noodzakelijk kwaad is dan ingegeven door het geloof in de potentie van de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Sánchez
Meer over A. Sánchez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.