Alexander-Arnold gaat concurreren met Max Verstappen

Reacties

Trent Alexander-Arnold waagt zich in een andere sport. De rechtsback van Liverpool werd namelijk gepresenteerd in de Formule 1. De international van Engeland is investeerder geworden van het Alpine F1-team.

Alexander-Arnold gaat concurreren met Max Verstappen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Samen met tal van sporters dook Alexander-Arnold in de wereld van de autosport. De vice-captain van The Reds kocht zichzelf in bij de Formule 1-ploeg. Behalve Alexander-Arnold deden ook tennisser Alexander Zverev, golfer Rory Mcllroy, vechtsporter Antony Joshua en collega-voetballer Juan Mata dat. Liefst tweehonderd miljoen euro bracht het consortium samen.

Alexander-Arnold is een van de initiatiefnemers achter de investeringsgroep. 'Ik ben blij dat ik leiding mag geven aan deze groep, die investeert in Alpine F1', verklaarde hij aan The Guardian. 'Deze stap is heel spannend. De Formule 1 groeit wereldwijd enorm en ik kijk er enorm naar uit een bijdrage aan die groei te kunnen leveren.'

De vleugelverdediger ziet overeenkomsten met de sport waar hij zelf excelleert. 'Deze sport vergt teamwork. Daarnaast vraagt het uiterste nauwkeurigheid en innovatie. In een omgeving waar de druk hoog is. Die aspecten kennen veel gelijkenissen met de sport die ik zelf beoefen.'

Momenteel heeft Alpine F1-team twee coureurs onder contract: Pierre Gasley en Esteban Ocon. Het Franse duo staat tiende en elfde op de ranglijst in de strijd om het wereldkampioenschap, dat al gewonnen is door Max Verstappen. Alexander-Arnold hoopt de komende jaren met de Nederlander te gaan strijden. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.