Alderweireld put motivatie uit Nachtmerrie van Lissabon

Reacties

In aanloop naar zijn tweede Champions League-finale gaan de gedachten van Toby Alderweireld terug naar zijn eerste eindstrijd in de meest prestigieuze clubcompetitie. Over de pijn van de spectaculaire nederlaag in 2014.

Alderweireld put motivatie uit Nachtmerrie van Lissabon

De ex-Ajacied is selectielid als Atlético Madrid in het seizoen 2013/14 achtereenvolgens AC Milan, Barcelona en Chelsea uitschakelt in de knock-outfase van de Champions League. De rol van Alderweireld is klein, alleen in de groepsfase heeft hij drie wedstrijden gespeeld. Bij de eindstrijd geeft Diego Simeone opnieuw de voorkeur aan een viermansverdediging met Filipe Luís, Diego Godín, João Miranda en Juanfran. Alderweireld is de enige verdediger op de bank, de back-up voor alle defensieve posities.

In Lissabon valt de Belg in de 83ste minuut in als vervanger van Filipe Luís. Nog tien minuten moet Atlético dan overleven na de kopgoal van Godín in de eerste helft. In de 93ste minuut gaat het alsnog mis voor Los Colchoneros. Door een kopbal van Sergio Ramos komt Real Madrid op gelijke hoogte en De Koninklijke dendert in de verlenging door: 4-1.

Toby Alderweireld als gelegenheidslinksback in duel met Gareth Bale.
Toby Alderweireld als gelegenheidslinksback in duel met Gareth Bale.

Het doet nog altijd pijn, geeft Alderweireld toe in gesprek met FourFourTwo. 'We waren zo dichtbij. Het gevoel van verliezen is lastig te verdragen. Ik neem het mee naar de finale van zaterdag en wil iedereen laten zien dat ik het meest gemotiveerd ben van allemaal', aldus de defensieve leider van de Londenaren.

De situatie van Spurs is in die zin vergelijkbaar met die van Atlético dat het als underdog de finale heeft bereikt. De selectie is niet heel breed en er is al anderhalf jaar geen aankoop gedaan. Het maakt de prestaties van nu des te knapper. Dat moet echter niet voor een soort vrijblijvendheid zorgen, waarschuwt Alderweireld: 'Iedereen zegt dat het ongelofelijk is dat we de finale gehaald hebben, maar met dit alleen zijn we nog niet tevreden. We willen hoe dan ook winnen. Dat is de mentaliteit die we zaterdag moeten hebben.'

De dertigjarige Belg leeft met vertrouwen toe naar de clash met Liverpool. Het geeft Alderweireld een goed gevoel dat veel van de Spurs-spelers al het nodige hebben meegemaakt: 'Veel spelers hebben al in echt grote wedstrijden gespeeld, dus we weten wat er moet gebeuren. Natuurlijk komt er meer spanning naarmate de week vordert, maar we hebben een volwassen groep. Het is niet dat we allemaal achttienjarigen zijn. Veel van ons zijn vorige zomer nog ver gekomen op het WK. We proberen het als een normale wedstrijd te benaderen, dat is de beste manier.'

Spurs wil Klopp naar Zwitserland sturen, Robben krijgt opvolger
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.