Alba schiet Barça met de perfecte volley de Champions League in

Barcelona staat volgend seizoen in de Champions League. Na een comeback-goal van Ansu Fati was het uitgerekend Marc Bartra die voor de gelijkmaker zorgde, een geweldige goal van Jordi Alba leverde Barça alsnog de winst op.

Real Betis Sevilla
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Het leek er niet meer van te komen voor Barça na de goal van Bartra. De verdediger speelt sinds 2018 voor Real Betis, maar droeg veertien jaar het tenue van Barcelona. Bartra kopte tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen, kort daarvoor had Fati weer eens gescoord. Het toptalent van Barcelona maakte zijn eerste goal sinds 6 november, hij keerde pas deze maand terug van na een hardnekkige hamstringblessure. Fati stond pas twee minuten in het veld toen hij scoorde.

Trainer Xavi is voorzichtig met zijn pupil en hield de aanvaller lang op de bank. Fati nam dan ook geen deel aan de erehaag van Barcelona voor bekerwinnaar Real Betis. De wedstrijd in Estadio Benito Villamarín ging lang gelijk op. Ronald Araújo raakte in de twintigste minuut namens Barça de lat en enkele minuten later voorkwam de paal de 1-0 van Guido Rodríguez.

Xavi stuurde Memphis Depay en Frenkie de Jong het veld in, maar met de Nederlanders in de basis kon Barça verder weinig klaarspelen. Het was tekenend dat basisspeler Memphis in zijn minuten tot één poging richting doel kwam, terwijl vervanger Pierre-Emerick Aubameyang in nog geen half uur tot het dubbele kwam. Voor de drie punten was echter de inbreng van een verdediger nodig. Jordi Alba raakte de bal heerlijk en met een volley schoot hij de bal kiezelhard achter Rui Silva.

De overwinning in Sevilla betekent dat Barça Champions League-voetbal heeft veiliggesteld. Toen Xavi aan het roer kwam te staan, stond Barcelona op een negende plaats in La Liga.