'Alaba is de ideale vervanger voor Virgil van Dijk'

Reacties

Als Danny Murphy aan de transfer-knoppen zou draaien bij Liverpool, had hij het wel geweten. Dan was hij vol voor David Alaba gegaan als vervanger van de zwaar geblesseerde Virgil van Dijk.

'Alaba is de ideale vervanger voor Virgil van Dijk'
© Pro Shots

De 28-jarige Oostenrijkse verdediger ligt overhoop met de clubleiding van Bayern München. De gesprekken over een verlenging van zijn tot medio 2021 lopende contract zijn afgebroken. En dat betekent dat diverse Europese grootmachten vanaf januari naar zijn hand mogen dingen.

Volgens Murphy, tussen 1997 en 2004 uitkomend voor Liverpool, moet zijn geliefde club voor Alaba gaan. 'Hij zou er perfect passen, het is een geweldige voetballer. Als je louter naar de korte termijn kijkt, is hij de ideale oplossing', zo zou de middenvelder van weleer zelfs een wintertransfer al een optie vinden. Dat zou een manier zijn voor Bayern om een transfervrij vertrek te voorkomen. Over nadelige gevolgen op de lange termijn, maakt Murphy zich niet zo'n zorgen, vertelt hij in de Engelse media. 'Je kunt nooit genoeg goede spelers hebben. Al zal Liverpool niet de enige club zijn die hem ziet zitten.'

David James, tussen 1992 en 1999 keeper van The Reds, ziet wél een keerzijde. 'Het is inderdaad een geweldige speler, iedere club uit de topzes zal hem willen vastleggen. Maar het is de vraag wat er gebeurt als daarna iedereen weer beschikbaar is. Je haalt zo'n jongen niet voor twee minuten. En hij kan met veel speeltijd wel weer anderen in de weg staan. Het aankoopbeleid van Klopp en Liverpool is tot nu toe subliem en vóór al die contractperikelen, werd hij er ook niet genoemd. Het is dus de vraag of hij nu wel in hun plannen voorkomt.'

De kans bestaat dat Manchester City ook een poging zal wagen. Manager Pep Guardiola werkte eerder al samen met Alaba bij Bayern. De verdediger laat geregeld nog weten dat als een van de meest leerzame periodes uit zijn loopbaan te zien. Mocht het tot een transfer naar City komen, zou dat weer meer concurrentie betekenen voor een andere Oranje-international: Nathan Aké.

Spelersprofiel

D. Alaba


Geboortedatum:
24 juni 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Wien
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer D. Alaba
Meer over D. Alaba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.