Aké breekt vlak voor tijd verzet van Spurs met uitblinker Van de Ven

Reacties

Nathan Aké heeft zijn ploeg Manchester City vrijdagavond vlak voor tijd naar de overwinning geschoten in de FA Cup-wedstrijd op het veld van Tottenham Hotspur. De Nederlander brak zo het dappere verzet van de thuisploeg, waar Micky van de Ven een uitblinkersrol had.

Aké breekt vlak voor tijd verzet van Spurs met uitblinker Van de Ven
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Na vijf minuten dacht Manchester City eindelijk voor het eerst te scoren in het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur, dat is de ploeg nog niet gelukt sinds de opening in 2019. Oscar Bobb had de bal in het net gekregen, maar de jongeling had buitenspel gestaan. De ploeg van Pep Guardiola deelde aanvankelijk de lakens uit in Noord-Londen, waar de stemming er goed in zat. Tottenham groeide in de partij, maar de kansjes waren voor City. Josko Gvardiol was het eindstation van een vlotte combinatie, de Kroaat schoot naast.

Op slag van rust nog een keertje gevaar voor beide doelen: Richarlison kon net niet schieten na goed verdedigen, aan de overkant werd een poging van Babb knap geblokt. Even na rust speelde Van de Ven voor held. Julián Álvarez leek de score te gaan openen, de Nederlandse verdediger voorkwam dat met een majestueuze sliding. Tottenham was zelden dreigend, maar kon City hoe langer hoe beter van zich afhouden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guardiola had dat ook gezien, en hij poogde daarop een Belgische belegering in gang te zetten door Kevin De Bruyne en Jérémy Doku op het veld te brengen. Ook Ange Postecoglou voerde wijzigingen door. Onder meer James Maddison kwam erin bij de hoofdstadclub, zijn rentree na een langdurige blessure werd feestelijk ontvangen. Intussen begon de tijd te dringen: beide clubs hadden weinig zin in een replay. Spurs niet omdat het in Manchester moeilijk winnen is, City niet omdat het schema al druk zat is.

De Treble-winnende bezoekers, die dus ook in dit toernooi de titelverdediger is, kreeg twee uitstekende kansen op de winst. Bernardo Silva testte Guglielmo Vicario, de Italiaan bracht redding. Even later kreeg De Bruyne een gigantische kans cadeau, en geheel tegen zijn gewoonte in schoot hij naast. Enkele minuten voor tijd viel de goal toch, en dan niet van degene van wie je dat verwacht.

De bal belandde uit een hoekschop voor de voeten van Aké, de Hagenaar reageerde een fractie sneller dan zijn landgenoot Van de Ven en kon daardoor makkelijk scoren: 0-1, Aké werd zo de eerste City-speler die écht mocht juichen in het Tottenham Hotspur Stadium. Die klap kwam Tottenham niet meer te boven. City houdt zicht op titelverdediging in dit toernooi, zondag zit de ploeg in de loting voor de achtste finales.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.