Ajax ziet af van juridische stappen na verplaatsen Klassieker

Reacties

Het restant van de wedstrijd Ajax - Feyenoord wordt gewoon woensdagmiddag afgewerkt in een lege Johan Cruijff Arena. De KNVB nam dit besluit, maar Ajax en FC Volendam waren het niet eens met de gang van zaken en dachten na over juridische stappen. Door dit idee is echter een streep gezet, meldt Ajax.

Ajax ziet af van juridische stappen na verplaatsen Klassieker
© Pro Shots

Afgelopen zondag werd De Klassieker in de 55ste minuut gestaakt, nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld was gegooid. De KNVB bracht maandag naar buiten dat het restant van de wedstrijd woensdag uitgespeeld ging worden en dat daardoor het affiche Ajax - FC Volendam (oorspronkelijk woensdagavond) verzet zou worden.

De clubs die woensdagavond in actie zouden komen, waren het daar niet mee eens. Ajax meldde dat het niet akkoord ging met het besluit van de KNVB en FC Volendam stelde dat het zich overvallen voelde. In een statement legt Ajax uit waarom het afziet van juridische stappen. 'Ajax acht, na advies te hebben ingewonnen en vervolgens overlegd te hebben met FC Volendam, de gang naar de rechter niet in te zetten in het belang van de Eredivisie.'

Ajax meldt daarbij meteen dat het wel in overleg gaat met de Nederlandse bond en de Eredivisie CV, omdat volgens de Amsterdamse club bij de wijze van besluitvorming geen rekening is gehouden met gerechtvaardigde belangen van clubs en de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven, hetgeen het risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten in zich draagt.

Ajax - Feyenoord wordt woensdagmiddag om 14.00 uur bij een 0-3 tussenstand hervat zonder publiek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.