Ajax - FC Volendam

2 - 0
Expected goals3.5 - 0.9

De wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam in het Johan Cruijff Arena is in 2-0 geëindigd. Voor deze thuiswedstrijd van donderdag had Ajax vijf opeenvolgende nederlagen geleden in de Eredivisie. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 57ste minuut tot Steven Bergwijn scoorde, op aangeven van Brian Brobbey, en zo Ajax op voorsprong bracht. De uiteindelijke 2-0 voor Ajax werd vlak voor tijd gemaakt door Chuba Akpom, met een assist van Steven Berghuis. Ajax heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl FC Volendam twee overwinningen en drie nederlagen heeft. De volgende wedstrijd, op zondag 5 november, speelt Ajax om 16.45 uur thuis tegen Heerenveen in het Johan Cruijff Arena. FC Volendam zal het op dezelfde dag uit opnemen tegen NEC. Het duel start om 14.30 uur.