Debutant Martha in de voetsporen van Kluivert

Reacties

Ar'jany Martha heeft indruk gemaakt bij zijn debuut voor Ajax. De vleugelverdediger, die tot voorheen altijd aanvaller was, liet zich met name aan de bal gelden. Dit wijzen de statistieken uit.

Debutant Martha in de voetsporen van Kluivert
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Debuterend hoofdtrainer John van 't Schip, die wel als interim-trainer al een keer voor de groep stond bij Ajax, verraste met het brengen van Martha, die 95 wedstrijden voor Jong Ajax speelde en daarmee recordhouder is. De linksback had dus al wat ervaring en gebruikte dat om aanvallend zijn steentje bij te dragen in de wedstrijd tegen FC Volendam. Martha voltooide uiteindelijk vijf dribbels, waarmee hij volgens Opta de eerste Ajax-debutant was die zulke aantallen haalde sinds Justin Kluivert in 2017.

Martha was alweer de 29ste verschillende speler die Ajax gebruikte in het huidige seizoen. Daarmee zijn de Amsterdammers koploper. Volendam, de tegenstander van donderdag, gebruikte 28 spelers in dit seizoen. Met de jonge debutant in de achterhoede won Ajax voor het eerst een wedstrijd inclusief een clean sheet sinds 9 april 2023, toen er met 4-0 werd gewonnen van Fortuna Sittard.

Voor Martha had aanvoerder Steven Bergwijn een vrije rol.

Team Gebruikte spelers
Ajax 29
FC Volendam 28
FC Utrecht 27
NEC 25
Feyenoord 25
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.