Ajax overweegt juridische stappen tegen KNVB

Reacties

Ajax gaat niet akkoord met het besluit van de KNVB om de Klassieker komende woensdag om 14.00 uur uit te spelen. De Amsterdammers overwegen juridische stappen tegen de voetbalbond.

Ajax overweegt juridische stappen tegen KNVB
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Maandagmiddag maakte de KNVB bekend dat er een beslissing was genomen over het uitspelen van De Klassieker. De keuze van de bond is gevallen op komende woensdag 27 september om 14.00 uur. De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam wordt daardoor verplaatst.

'Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt', legde de KNVB uit in een verklaring. 'Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist. De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat.'

Reactie Ajax
Ajax gaat hier niet mee akkoord, zo meldt de club via de officiële kanalen. 'Het wangedrag dat tot het staken van de Klassieker heeft geleid keurt Ajax af. Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van. Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax' oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel', aldus een statement van Ajax.

'Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB voor vier clubs aangepast vanwege het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overweegt Ajax juridische stappen', zo bericht de club. Ook FC Volendam is niet akkoord met het besluit van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.