Ajax weer dominant in Elftal van de Week, unieke status Joey Veerman

Reacties

Zoals wel vaker dit seizoen levert Ajax een flink contingent spelers aan het Elftal van de Week. Ook tegen FC Emmen boekten de Amsterdammers een duidelijke overwinning.

Ajax weer dominant in Elftal van de Week, unieke status Joey Veerman
© Pro Shots

Het levert vijf spelers van de koploper een plaatsje in het dreamteam van speelronde 10 op. Speler van de Week Davy Klaassen wordt op het middenveld gezelschap gehouden door Ryan Gravenberch. Achterin hebben Sean Klaiber en Perr Schuurs een plek veroverd en in de voorhoede sleepte Quincy Promes een vermelding in de wacht.

Vorige week moest Ajax nog genoegen nemen met een status als medehofleverancier; ook Sparta Rotterdam leverde destijds vier spelers aan het Elftal van de Week. Nu kunnen de andere clubs niet tippen aan de Amsterdamse dominantie.

AZ en RKC Waalwijk zijn de enige andere teams die met meerdere spelers zijn vertegenwoordigd. Owen Wijndal en Myron Boadu haalden namens de Alkmaarders de cut en bij de Brabanders maakten Kostas Lamprou en Finn Stokkers indruk.

Joey Veerman is de enige speler die zijn status als Elftal van de Week-lid kon prolongeren. Ook in het uitduel met ADO Den Haag liet de smaakmaker van SC Heerenveen zich gelden. Immanuel Pherai maakt onze ploeg compleet. De PEC Zwolle-aanvaller viel in positieve zin op tijdens het uitduel met VVV-Venlo.

Elftal van de Week - speelronde 10:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.