Speler van de Week: 'Chef openingsgoal' Klaassen maakt reputatie waar

Reacties

Pletwals Ajax gaf ook FC Emmen geen schijn van kans. Aan de hand van inspirator Davy Klaassen beleefden de Amsterdammers een meer dan zorgeloze generale voor het Champions League-treffen met Liverpool. De middenvelder is uitgeroepen tot Speler van de Week.

Speler van de Week: 'Chef openingsgoal' Klaassen maakt reputatie waar
© Pro Shots

'FC Emmen heeft het andere tegenstanders lastig kunnen maken. Ik vind dat wij zo sterk zijn dat wij dat niet mogen toelaten', sprak Klaassen na de 0-5 demonstratie voor de camera van VI. Na tien speelrondes zijn de doelcijfers van Ajax angstaanjagend; deze eeuw had geen enkel Eredivisie-team een beter doelsaldo in dit stadium van de competitie. De Amsterdammers verbeterden in Drenthe een record van het PSV van Mark van Bommel.

Klaassen: 'Ajax-selectie is nu sterker dan toen ik hier wegging'

Zoals zo vaak nam Klaassen het openingssalvo van Ajax voor zijn rekening. Al tijdens zijn eerste periode in Amsterdam, die in 2017 eindigde, was de middenvelder Chef Openingsgoal bij de Amsterdammers. In meerdere lastige uitduels brak Klaassen de ban. Zeventien van zijn 49 Eredivisie-goals betekenden de 0-1 of 1-0. Tegen FC Emmen was de Oranje-international ook goed voor een assist, waardoor hij na ruim vier jaar weer eens een Eredivisie-duel afsloot als afmaker én aangever.

'In zijn algemeenheid is de selectie sterker dan toen ik wegging', zo deed Klaassen aan vergelijkend warenonderzoek. 'Als we doorwisselen, merken we het amper.' De Ajax-selectie kan deze woorden de komende periode waarmaken. Met de apotheose in de Champions League-groepsfase en de toppermaand januari op komst zijn de uitdagingen legio. Op weg daarnaartoe toont het hypergeconcentreerde Ajax zich in elk geval messcherp tegen de kleine luyden.

Topvijf speelronde 10
Met een 8,5 troefde Klaassen zijn teamgenoot Perr Schuurs af. Ook Kostas Lamprou (RKC Waalwijk) en Joey Veerman (SC Heerenveen) gooiden hoge ogen, maar konden de Ajax-middenvelder niet serieus bedreigen. De topvijf wordt gecompleteerd door Nick Marsman, die met Feyenoord stevig onder druk werd gezet door FC Utrecht, maar wel een punt pakte (1-1).

Speler Club Cijfer
1. Davy Klaassen Ajax 8,50
2. Perr Schuurs Ajax 8,00
3. Kostas Lamprou RKC Waalwijk 7,50
4. Joey Veerman SC Heerenveen 7,50
5. Nick Marsman Feyenoord 7,50

Algemeen klassement
In het algemeen klassement leidt Riechedly Bazoer de dans. De verdediger van Vitesse zat zondag het laatste duel van zijn schorsing uit. In de bovenste regionen staan er legio Ajacieden. De voorbije weken is Owen Wijndal aan een opmars bezig, net zoals zijn club AZ.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 7,00
2. Antony Ajax 6,75
3. Perr Schuurs Ajax 6,72
= Philipp Max PSV 6,72
5. Dusan Tadic Ajax 6,67
= Owen Wijndal AZ 6,67
7. Jesper Karlsson AZ 6,64
= Daley Blind Ajax 6,64
9. Noussair Mazraoui Ajax 6,61
= Jacob Rasmussen Vitesse 6,61
11. Ridgeciano Haps Feyenoord 6,57
12. Michael de Leeuw FC Emmen 6,56
13. Joël Drommel FC Twente 6,53
= Azor Matusiwa FC Groningen 6,53
= Danilo FC Twente 6,53
16. Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,50
= Pawel Bochniewicz SC Heerenveen 6,50
= Denzel Dumfries PSV 6,50
= Ryan Gravenberch Ajax 6,50
20. Andre Onana Ajax 6,48
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.