Ajax wint opnieuw met overmacht tijdens eentonige generale voor Liverpool

Reacties

Drie dagen voor de Champions League-kraker tegen Liverpool heeft Ajax zonder enig probleem afgerekend met FC Emmen. Zakaria Labyad zorgde met een fantastisch doelpunt voor het hoogtepunt van de eentonige avond.

Ajax wint opnieuw met overmacht tijdens eentonige generale voor Liverpool
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 5
Ajax
Ajax

Zoals het ook eentonig begint te worden hoe makkelijk Ajax zijn wedstrijden wint in de Eredivisie. Nadat de seizoenstart nog enigszins moeizaam verliep met op 4 oktober de eerste nederlaag tegen FC Groningen als meest sprekende bewijs, volgde daarna de ene ruime zege na de andere. SC Heerenveen (5-1), Fortuna Sittard (5-2), FC Utrecht (0-3) en Heracles Almelo (5-0) gingen allemaal met een verschil van minstens drie goals de boot in en VVV-Venlo kreeg op 24 oktober zelfs een recordnederlaag aan zijn broek (0-13).

Niet in de laatste plaats dankzij die dertien doelpunten in Venlo verbrak Ajax al voor rust een clubrecord door de seizoenproductie in de Eredivisie op te schroeven naar veertig treffers. Nadat de Amsterdammers het in de openingsfase nog relatief rustig aan hadden gedaan door te domineren zonder echt grote kansen te creëren, was het hek van de dam toen Davy Klaassen in de twintigste minuut de score opende door de bal op aangeven van Lassina Traoré via het been van Miguel Araujo over doelman Felix Wiedwald te schieten.

Waar bij de openingstreffer van Ajax, alweer de vijfde van Klaassen sinds zijn terugkeer in Amsterdam, nog het nodige geluk kwam kijken, was de tweede goal van de avond van grote schoonheid. Eerst was er het subtiele passje door de lucht van Klaassen, vervolgens de sublieme volley van Labyad; de bal verdween op schitterende wijze in de kruising (foto). Weer negen minuten later was Wiedwald voor de derde keer gepasseerd. Traoré tikte uit een voorzet van de weer fitte Antony zijn zevende competitiegoal tegen de touwen.

Tekend voor de overmacht van Ajax: Andre Onana had bar weinig te doen in Emmen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het resulteerde in een geruststellende marge, die Erik ten Hag de gelegenheid gaf nog meer spelers rust te geven met het oog op het Champions League-bezoek aan Liverpool. De trainer van Ajax had Nicolás Tagliafico en David Neres al uit de basis gehouden, terwijl de niet fitte Daley Blind ontbrak in Emmen. Halverwege mochten ook Dusan Tadic en Traoré in de kleedkamer achterblijven, zodat Klaas Jan Huntelaar de tweede helft als aanvoerder binnen de lijnen kwam en ook Quincy Promes zijn opwachting mocht maken.

Dertien minuten in de tweede helft kwamen daar ook Jurgen Ekkelenkamp en Neres nog bij, in plaats van Ryan Gravenberch en Antony. Ajax was op dat moment al in de buurt van de 0-4 geweest via Labyad en ook Neres deed na zijn entree een goede poging, waar Wiedwald een antwoord op had. In de 69ste minuut was de Duitse doelman voor de vierde keer geklopt toen Ekkelenkamp na een voorzet van Promes toesloeg uit de rebound. De VAR keek nog wel of Huntelaar hinderlijk buitenspel stond, maar dat bleek niet het geval.

Met debutant Devyne Rensch, recent verkozen tot Talent van het Jaar, binnen de lijnen in plaats van Mazraoui leek Huntelaar de score na een hakballetje van Labyad nog verder op te voeren, maar de 37-jarige spits stond dit keer wel buitenspel. Nadat Sean Klaiber geel had gekregen voor een onnodige overtreding zorgde Promes uit een voorzet van Neres alsnog voor de 0-5, waardoor Ajax nu in zes van zijn laatste zeven competitieduels minstens vijf keer scoorde. Promes raakte ook nog de lat, maar een zesde goal bleef uit voor het oppermachtige Ajax.

FC Emmen Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klaassen: 'Ajax-selectie is nu sterker dan toen ik hier wegging'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.