Ajax voegt zich in Denemarken bij Eliteclub van 700

Reacties

Door de tweede Ajax-goal dinsdagavond tegen FC Midtjylland heeft Ajax een bijzondere mijlpaal bereikt. De Amsterdammers zijn pas de zesde club die minimaal zevenhonderd keer scoorden in Europese toernooien.

Ajax voegt zich in Denemarken bij Eliteclub van 700
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax

De 0-2 van Dusan Tadic was de 360ste goal van Ajax in de Champions League en Europa Cup I, zoals het toernooi vroeger heette. In die competitie scoorde Ajax het vaakst, in de Europa League / UEFA Cup werd er 246 keer gescoord. Het resterende deel van de zevenhonderd treffers komt via de Europa Cup II (53), wedstrijden voor de UEFA Super Cup (17) en de Jaarbeursstedenbeker (24).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.


Daley Blind
Overigens werd er eerder op de dinsdagavond al een record gebroken. Daley Blind speelt in Denemarken zijn 44ste Champions League-wedstrijd (inclusief duels in de voorrondes) namens Ajax, daarmee is hij de Ajacied met de meeste wedstrijden op het hoogste Europese niveau. In het seizoen 2011/12 speelde hij zijn eerste wedstrijd in het elitetoernooi, toen hij inviel in de groepsfasewedstrijd tegen Olympique Lyon. Met zijn 44ste optreden is hij Piet Keizer en Wim Suurbier definitief gepasseerd. Zij speelden nog in de gewonnen finales van 1971, 1972 en 1973.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.