Ajax: pas in 2020 meer duidelijkheid over inzetbaarheid Labyad

Reacties

Ajax weet pas na de jaarwisseling wanneer het weer kan beschikken over Zakaria Labyad. Dat melden de Amsterdammers woensdagmiddag in een update over de knieblessure van de 26-jarige aanvaller.

Ajax: pas in 2020 meer duidelijkheid over inzetbaarheid Labyad
© Pro Shots

Trainer Erik ten Hag liet afgelopen zondag al weten dat Labyad de rest van het jaar niet meer in actie kan komen, nadat hij in het Champions League-duel met Lille geblesseerd was uitgevallen. 'En ook een groot stuk van het nieuwe kalenderjaar niet', voegde Ten Hag eraan toe.

Wanneer Labyad precies weer in actie kan komen, is voorlopig nog niet te zeggen. Ajax meldt in een update dat hij van zijn knieblessure moet herstellen middels fysiotherapie en rust. Meer duidelijkheid over zijn inzetbaarheid wordt pas in het nieuwe jaar verwacht.

De lange afwezigheid van Labyad is een flinke tegenvaller voor de club en hemzelf. De voormalig speler van PSV, Sporting Portugal, Vitesse en FC Utrecht leek zijn kans te grijpen na het wegvallen van David Neres, maar kwam uiteindelijk slechts drie duels in actie voordat hij geblesseerd raakte.

Vier dagen nadat Labyad tegen Heracles Almelo (4-1) zijn eerste goal voor Ajax had gemaakt sinds zijn rentree in de basis, moest de vleugelaanvaller de strijd staken tegen Lille. Noa Lang verving de Marokkaanse international en maakte zondag tegen FC Twente een hattrick.

Voor Ajax is de spoeling voorin momenteel dun. Behalve Neres en Labyad kampt ook Quincy Promes met een blessure. De Oranje-international viel zondag geblesseerd uit tegen FC Twente en mist vrijdag het duel met Willem II. Wanneer Promes weer fit is, moet nog blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.