Ajax-opponent Bodø/Glimt presteert al jaren boven verwachting

Reacties

Ajax stuit bij zijn Conference League-debuut op Bodø/Glimt. Hoe zit de Noorse club in elkaar? Een eerste blik.

Ajax-opponent Bodø/Glimt presteert al jaren boven verwachting
© Pro Shots

Een nieuw seizoen, een nieuwe editie van een Europees toernooi waarin underdog Bødø/Glimt vriend en vijand verrast. Dat succestrainer Kjetil Knutsen in beeld was als nieuwe leidsman bij Ajax, heeft een reden. De Noorse formatie presteert op het Europese toneel boven het budget, en doet dat ook nog eens met attractief voetbal op een hoog tempo.

Maar het succes van Bødø/Glimt is niet alleen te danken aan Knutsen. Ook de scouting is uitstekend geregeld bij de Noren. Huidige Bundesliga-ster Victor Boniface werd door Bødø/Glimt naar Europa gehaald, terwijl de club binnenlands talenten Hugo Vetlesen (Club Brugge), Erik Botheim (FK Krasnodar) en Joel Mvuka tijdig spotte bij andere Noorse clubs en vervolgens voor flinke bedragen doorverkocht. Veteraan Amahl Pellegrino (33) is de danger man van de huidige ploeg. De linksbuiten was in de voorbije editie van de Noorse competitie goed voor 24 goals en 14 assists.

Eerdere ontmoetingen:
Nooit eerder stond Ajax tegenover Bodø/Glimt in Europa. De Noren namen het in de afgelopen seizoenen wel op tegen andere Nederlandse clubs. Twee seizoenen geleden vond AZ in de achtste finale van de Conference League zijn Waterloo tegen Bodø/Glimt. PSV nam het in de groepsfase van de Europa League van vorig jaar op tegen de Noren. In Eindhoven werd het 1-1, in Noorwegen 1-2 voor PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.