Ajax-opponent Benfica beëindigt samenwerking met Jorge Jesus

Reacties

De kogel is door de kerk. Jorge Jesus is per direct vertrokken als trainer van Benfica. Dat heeft de Portugese topclub, tegenstander van Ajax in de achtste finale van de Champions League, dinsdagmiddag bevestigd middels een statement.

Ajax-opponent Benfica beëindigt samenwerking met Jorge Jesus
© Pro Shots

De positie van Jesus was onhoudbaar geworden na een conflict met Pizzi. De aanvoerder werd maandag van de training gestuurd, maar werd vervolgens gesteund door zijn medespelers en voorzitter Rui Costa. De trainer besefte daarmee dat de tijd om te gaan was gekomen en bood zijn ontslag aan. Dat aanbod werd geaccepteerd, zodat Benfica met een andere trainer op de bank tegen Ajax zal spelen in de Champions League. Nélson Veríssimo, trainer van het B-elftal, neemt de honneurs waar.

Met het vertrek komt er een voortijdig einde aan het tweede dienstverband van Jesus bij Benfica. In de zomer van 2020 werd hij persoonlijk opgehaald uit Brazilië door toenmalig voorzitter Luis Filipe Vieira.

Vanwege zijn periode bij rivaal Sporting Portugal stond niet iedereen te springen van enthousiasme bij de rentree van Jesus. Hij slaagde er niet in de twijfels weg te nemen door prijzen te pakken. Ook de successen in de Champions League konden hem niet redden. Na 529 dagen is zijn tweede dienstverband bij Benfica ten einde.

Inmiddels zou de 67-jarige Portugees al zijn benaderd door Atlético Mineiro. Voor zijn terugkeer bij Benfica werkte Jesus al in Brazilië bij Flamengo, waarmee hij kampioen werd en de Copa Libertadores won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.