Het rommelt weer bij vulkaan Benfica: aanvoerder Pizzi uit selectie gezet

Reacties

In de aanloop naar de kraker met FC Porto zijn de spanningen bij Benfica opgelopen. Zo is ervaren kracht Pizzi uit de selectie gezet. En wordt de druk op trainer Jorge Jesus groter.

Het rommelt weer bij vulkaan Benfica: aanvoerder Pizzi uit selectie gezet
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
3 - 1
Benfica
Benfica

Na de pijnlijke bekeruitschakeling was de verdreven onrust weer terug bij de aanstaande Champions League-tegenstander van Ajax. De ongewisse toekomst van de toch al bekritiseerde Jesus speelde daarin ook een rol. Zijn naam werd nadrukkelijk in verband gebracht met Flamengo.

Die verhalen kunnen definitief naar de prullenbak. 'Er is geen sprake geweest van onderhandelingen', zegt Flamengo-voorzitter Rodolfo Landim. 'Er lagen wel al formele standpunten van Benfica en Jorge zelf. Maar na alle voorbereidende gesprekken met hem hebben we het afgebroken.' Flamengo heeft het vizier nu gericht op Paulo Sousa, de bondscoach van Polen.

Het laat onverlet dat de positie van Jesus bij Benfica nog steeds niet helemaal zeker is. Portugese media spreken van afbrokkelende steun binnen de club. Bovendien vertoont de relatie met de spelers ook steeds meer barsten. Tekenend is dat aanvoerder Pizzi in de aanloop naar de kraker tegen FC Porto uit de selectie is gezet na een ruzie met Jesus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.