Poolse voorzitter boos na vertrekwens 'onverantwoorde' bondscoach

Reacties

Polen moet mogelijk op zoek naar een nieuwe bondscoach. Paulo Sousa heeft volgens Braziliaanse media een akkoord bereikt met Flamengo en hoopt op medewerking van de Poolse voetbalbond, maar voorzitter Cezary Kulesza staat niet te springen.

Poolse voorzitter boos na vertrekwens 'onverantwoorde' bondscoach
© Pro Shots

De Poolse ploeg wacht komend jaar namelijk een cruciale fase. In maart volgen de play-offs om deelname aan het WK in Qatar en in juni begint de Nations League, waarin Polen werd gekoppeld aan Nederland, België en Wales. Om nu nog op zoek te moeten naar een nieuwe bondscoach, dat ziet Kulesza niet zitten.

'Vandaag heb ik van Paulo Sousa te horen gekregen dat hij het contract met de voetbalbond in onderling overleg wil ontbinden vanwege een aanbod van een club', schreef de voorzitter van de Poolse bond op Twitter. 'Dit is uiterst onverantwoord gedrag, dat eerdere uitspraken van de trainer tegenspreekt. Daarom heb ik resoluut geweigerd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sousa zou ondertussen al een mondeling akkoord hebben bereikt met Flamengo, waar eerder Benfica-coach Jorge Jesus werd genoemd. De Braziliaanse club had een voorkeur voor een Portugese trainer en kwam na Jesus uit bij Sousa.

Bekijk hier al onze video's
Meer Polen
Meer over Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.