Ajax krijgt tegen Fight Club-Getafe te maken met Franse arbiter

Reacties

Ruddy Buquet is door de UEFA aangesteld om de Europa League-wedstrijd tussen Getafe en Ajax in goede banen te leiden. Voor de Amsterdammers is de 43-jarige Fransman een oude bekende.

Ajax krijgt tegen Fight Club-Getafe te maken met Franse arbiter
© Pro Shots

Buquet had vorig seizoen in de Champions League nog de leiding over de groepswedstrijd tussen Ajax en Benfica. De Portugezen werden toen met 1-0 verslagen in de Johan Cruijff Arena. Voor de scheidsrechter wacht nu een zware test, want Getafe staat bekend om de harde speelstijl (zie artikel hieronder).

Bij Ajax is Andre Onana geschorst voor het duel van komende donderdag en staan vier spelers op scherp. Dusan Tadic, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Quincy Promes zijn geschorst bij een volgende gele kaart. Laatstgenoemde is op de weg terug van een blessure. De heenwedstrijd tussen Getafe en Ajax begint om 18.55 uur.

AZ
Bij de eerste ontmoeting met LASK Linz krijgt AZ te maken met Mattias Gestranius. De 41-jarige Fin moet het bij de UEFA vooral doen met Europa League-wedstrijden. De Alkmaarders beginnen donderdag met een thuiswedstrijd, aftrap om 21.00 uur.

Ajax na jaar terug in Madrid: 'Worden ontvangen als grote ploeg'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.