Ajax in beroep tegen UEFA: fans mogen hopen op Chelsea-uit

Reacties

Ajax tekent beroep aan tegen de straf van de UEFA. De Europese voetbalbond had bepaald dat de Amsterdammers op 5 november geen fans mogen meenemen naar het uitduel met Chelsea in de Champions League.

Ajax in beroep tegen UEFA: fans mogen hopen op Chelsea-uit
© Pro Shots

De Amsterdammers lieten bij monde van directeur Edwin van der Sar eerder al doorschemeren die sanctie waarschijnlijk te zullen aanvechten. Nu is dat besluit definitief genomen. Aanleiding is de motivering van de UEFA die Ajax woensdag heeft ontvangen en vervolgens donderdag heeft beoordeeld. De landskampioen had vorige week na het horen van de uitspraak om aanvullende informatie gevraagd.

Ajax kreeg de straf opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden die supporters van de club veroorzaakten in het vorige uitduel met Valencia en de voorwaardelijke straf die nog stond na het bezoek aan Benfica vorig seizoen. Behalve het spelen van één wedstrijd zonder publiek resulteerde dat ook in een boete van 50 duizend euro en een voorwaardelijke straf van één jaar voor het verkopen van tickets bij een Europese uitwedstrijd. 

Onduidelijk is waar de Amsterdamse supporters zich precies schuldig aan maakten. Op de website spreekt de UEFA in de speciale sectie voor disciplinaire kwesties over acts of damages en crowd disturbances. Ajax kreeg daarom al de opdracht contact op te nemen met Valencia om de aangerichte schade te vergoeden. Ook moest de club een boete van 18 duizend euro betalen wegens improper conduct, lees: de vijf gele kaarten die werden uitgedeeld. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.