Ajax zonder fans naar Chelsea na misdragingen in Valencia

Reacties

Er zijn geen Ajax-supporters welkom bij de uitwedstrijd tegen Chelsea. Dat heeft de UEFA besloten na eerdere gebeurtenissen rond de Amsterdamse aanhang in de Champions League.

Ajax zonder fans naar Chelsea na misdragingen in Valencia

Na onderzoek is de Europese voetbalbond tot de conclusie gekomen dat Ajax-supporters zich niet aan de afspraken hebben gehouden in en/of rond Estadio Mestalla. Om welke overtredingen het precies gaat, is niet duidelijk. Ajax heeft om aanvullende informatie gevraagd bij de UEFA. Als die binnen is, wordt besloten of er hoger beroep wordt aangetekend.

Er liep voor Ajax nog een voorwaardelijke straf die was opgelegd na de uitwedstrijd tegen Benfica vorig seizoen. De club krijgt nu een geldboete van vijftigduizend euro voor het gedrag van de supporters. Er gaat bovendien opnieuw een voorwaardelijke sanctie in voor de verkoop van tickets bij een uitwedstrijd. De Amsterdammers hebben bovendien een boete van achtiendduizend euro gekregen voor het agressieve spel bij Valencia-uit, wat in lijn met de UEFA-reglementen is bij vijf gele kaarten of meer.

Het duel tussen Chelsea en Ajax op Stamford Bridge wordt op 5 november gespeeld. Eerst wacht woensdag nog de wedstrijd tegen de Londenaren in de Johan Cruijff Arena.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 8 sep. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.