Ajax-huurling Sánchez uit de selectie gezet bij FC Porto

Reacties

Jórge Sanchez lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Porto al te hebben gespeeld. De van Ajax gehuurde rechtsback is door trainer Sérgio Conceição net als drie andere spelers uit de selectie gezet na het teleurstellende gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Famalicão.

Ajax-huurling Sánchez uit de selectie gezet bij FC Porto
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
2 - 2
Famalicão
Famalicão

Voor Porto was het al de derde keer op rij dat het niet won in de Liga Portugal, na eerdere nederlagen tegen Estoril en Vitória Guimarães. De achterstand op rivalen Sporting Portugal en Benfica is daardoor nog verder opgelopen voor de dertigvoudig kampioen.

Volgens Portugese media was Conceiçao niet blij met het optreden van sommige spelers tegen Famalicão en heeft dat er nu toe geleid dat behalve Sánchez ook middenvelders Iván Jaime, André Franco en spits Toni Martínez voorlopig apart van de groep trainen.

Mentaliteit
Voorzitter Pinto da Costa zei dinsdagavond in een reactie dat het niet zozeer een kwestie van kwaliteit, maar eerder van mentaliteit is dat het kwartet uit de selectie is gezet. 'Er zijn spelers die opgeven en niet vechten als het noodzakelijk is om het tij te keren.'

Conceiçao wilde er tijdens een persmoment zelf niet op reageren, maar de kans is klein dat het viertal dit seizoen nog in actie komt. De vraag is wat dit betekent voor de toekomst van Sánchez. Porto huurt hem met optie tot koop, die verplicht zou worden bij een bepaald aantal duels.

Bij Ajax lijkt in ieder geval geen plek meer voor Sánchez. De 26-jarige Mexicaan kwam in 2022 voor vijf miljoen euro over van América, maar voldeed niet in zijn eerste jaar in Amsterdam. Bij Porto kwam de rechtsback dit seizoen 23 keer in actie in alle competities.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
31
26
3
2
89-29
+60
81
2
Benfica
31
24
4
3
71-25
+46
76
3
FC Porto
31
19
6
6
57-26
+31
63
4
Sporting Braga
31
19
5
7
64-44
+20
62
* Actueel tot en met 30 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sánchez
Meer over Sánchez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.