Ajax creëert ruimte met definitieve transfer Sánchez

Reacties

Ajax-verdediger Jorge Sánchez is op weg naar zijn geboorteland Mexico, waar hij gaat tekenen bij Cruz Azul. De 26-jarige rechtsachter speelde sinds de zomer op huurbasis voor FC Porto, maar ook die club is bereid mee te werken.

Ajax creëert ruimte met definitieve transfer Sánchez
© Pro Shots

Ajax betaalde in de zomer van 2022 zo'n vijf miljoen euro aan Club América om Sánchez over te nemen. In de Eredivisie had de Mexicaan moeite om aan te pikken, in zijn eerste seizoen bij Ajax kwam de rechtsachter niet verder dan elf basisplaatsen.

Nadat Sánchez afgelopen zomer als basisspeler met Mexico de Gold Cup had gewonnen, trok hij op huurbasis naar Porto. Ploeggenoot Francisco Conceição bewandelde een paar dagen later dezelfde weg. Porto dwong bij beide Ajacieden een optie tot koop af.

Ook in Portugal lukte het Sánchez uiteindelijk niet om een vaste basisplaats te veroveren. Porto is nu bereid om zijn huurcontract te ontbinden. Ajax kan Sánchez daardoor verkopen aan Cruz Azul, dat naar verluidt zo'n drie miljoen euro voor de verdediger betaalt.

Die inkomende miljoenen helpen Ajax om de deal voor Julian Rijkhoff vlot te trekken. Ajax hoopt spoedig op groen licht van Borussia Dortmund over het terughalen van de negentienjarige spits, die zijn opleiding genoot in Amsterdam.

Waarom Julian Rijkhoff in beeld is bij Ajax
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.