Ajax heeft drietal middenvelders ook bij seizoenshervatting nog niet terug

Reacties

Tijdens het trainingskamp in Cádiz legt Ajax de basis voor de tweede seizoenshelft. Dat doen de Amsterdammers zonder een aantal geblesseerde spelers, die eigenlijk allang terug verwacht werden. Trainer John van ’t Schip geeft een update over het herstel van middenvelders Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk.

Ajax heeft drietal middenvelders ook bij seizoenshervatting nog niet terug
© Pro Shots

Want op het middenveld is de spoeling al een tijdje behoorlijk dun. Tijdens de training van vrijdag vulden Anass Salah-Eddine en Ahmetcan Kaplan die positie provisorisch in, om toch elf tegen elf te kunnen spelen. Voor Van ’t Schip blijft het zo puzzelen. Ook omdat Ajax er nog niet in is geslaagd de gewenste nieuwe controlerende middenvelder te halen.

‘We zijn daar dun bezet ja. Ik begreep van Sivert, dat toen hij binnenkwam, Ajax zoiets had van: Wow, we hebben eindelijk onze nummer zes. Maar ik heb het nog niet gezien, want ik heb hem nog niet eens op het veld gezien. Hij heeft een terugslag gekregen, hetzelfde geldt voor Branco. Vos was ook nog niet klaar om mee te gaan’, vertelt Van ’t Schip.

‘Dan kunnen ze beter in Amsterdam blijven om daar goed te worden behandeld. We hebben hier ook alle handen nodig voor de jongens die trainen. Maar die drie zijn tegen Go Ahead Eagles ook nog niet inzetbaar.’

Ajax hervat het seizoen op zondag 14 januari met een trip naar Deventer. 

VI sprak in Spanje uitgebreid met John van 't Schip: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.