Ajax en Feyenoord krijgen boetes van UEFA na laatste groepsduels

Reacties

Ajax en Feyenoord hebben naar aanleiding van hun laatste Europese groepswedstrijden verschillende boetes gekregen van de UEFA. Ook is Ajax-assistent Michael Valkanis voor twee duels geschorst.

Ajax en Feyenoord krijgen boetes van UEFA na laatste groepsduels
© Pro Shots

Dat blijkt uit een overzicht met disciplinaire straffen dat eind deze maand op de website van de UEFA is geplaatst. Valkanis werd in het uitduel met Olympique Marseille van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding en is daardoor voor twee wedstrijden geschorst. Steven Berghuis werd in die wedstrijd met rood van het veld gestuurd en ontbrak daarom al in de laatste groepswedstrijd tegen AEK Athene.

Ajax plaatste zich tegen de Grieken voor de play-offs van de Conference League, maar krijgt achteraf wel een rekening van de UEFA. In totaal moeten de Amsterdammers 18 duizend euro boete betalen wegens het gebruik van laserpennen en een provocerende boodschap van de aanhang. AEK wordt met boetes van in totaal 41.000 euro overigens zwaarder bestraft voor het gebruik van laserpennen en onrust op de tribune.

Ajax moet wegens wangedrag van de selectie ook een boete van 9.000 euro betalen naar aanleiding van het uitduel met Marseille. De Franse thuisclub kreeg op zijn beurt een geldstraf van 21.250 euro wegens het afsteken van vuurwerk. Feyenoord is ook beboet door de UEFA naar aanleiding van de laatste Champions League-wedstrijd tegen Celtic. Wegens het gooien van objecten gaat er een rekening van 16.500 euro naar De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.