Ajax bevestigt: Rulli staat minimaal tot de winterstop aan de kant

Reacties

Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Gerónimo Rulli. De Amsterdammers hebben maandag bevestigd dat de Argentijnse doelman door een schouderblessure minimaal tot de winterstop aan de kant zal staan.

Ajax bevestigt: Rulli staat minimaal tot de winterstop aan de kant
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Rulli liep de blessure zaterdagavond op bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De 31-jarige goalie kwam in de eerste helft van het thuisduel met Heracles Almelo (4-1) ongelukkig in botsing met spits Jizz Hornkamp en moest na een minutenlange behandeling per brancard van het veld worden gedragen.

Die aftocht verraadde al weinig goeds. Inmiddels is duidelijk dat Rulli een zware schouderblessure heeft opgelopen en dat een operatie noodzakelijk is. Ajax zal daardoor de rest van het kalenderjaar geen beroep meer kunnen doen op de viervoudig international van Argentinië.

Het betekent een volgende dreun voor trainer Maurice Steijn, die ook de ervaren Remko Pasveer (39) al zag wegvallen met een blessure. Met Jay Gorter (23) en zomeraankoop Diant Ramaj (21) heeft Steijn nog twee jeugdige alternatieven voor handen. Zaterdag was Gorter de vervanger van Rulli.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Rulli
Meer over G. Rulli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.