Rulli voelt zich niet te groot voor de 'kinderen' van Jong Ajax

Reacties

Het was een bijzondere aankondiging: wereldkampioen Gerónimo Rulli die zou gaan keepen voor het oog van zo'n driehonderd fans op Sportcomplex Zoudenbalch. De Argentijnse goalie twijfelde geen moment toen hem duidelijk werd gemaakt dat hij mocht keepen tegen Jong FC Utrecht.

Rulli voelt zich niet te groot voor de 'kinderen' van Jong Ajax
© Pro Shots
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
0 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

De KNVB heeft voor beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie de regel gesteld dat spelers niet ouder dan 23 jaar mogen zijn, voor keepers geldt een maximum leeftijd van 25 jaar. Die leeftijdsregel voor keepers vervalt echter als twee beloftenteams tegen elkaar spelen. Ajax koos ervoor om Rulli (31) naar het tweede elftal te sturen, bij Jong FC Utrecht stond de dertigjarige Mattijs Branderhorst onder de lat.

Voor Rulli was het zijn eerste officiële wedstrijd sinds 12 augustus, toen hij geblesseerd raakte in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Jay Gorter nam het van hem over, inmiddels is Diant Ramaj de eerste doelman van Ajax. En dus moest Rulli ondanks zijn terugkeer bij de selectie wachten op speeltijd. Die gelegenheid deed zich maandagavond dus voor op een lager niveau. Geen enkel probleem voor de ervaren Rulli.

VI sprak met Rulli, kort nadat hij neerstreek in Amsterdam

'Mij werd gevraagd of ik weer minuten wilde maken en ik zei meteen dat ik het wilde', aldus een enthousiaste Rulli bij ESPN. 'Ik ben erg competitief ingesteld. Na zo'n lange tijd kan ik weer zeggen dat ik voetballer ben. En dan winnen we ook nog met een clean sheet. Er is veel hard werk aan voorafgegaan. Dan sta je weer op het veld en doe je je werk weer, daar krijg je een goed gevoel van.'

Rulli voelt zich niet te groot voor de KKD. 'Ik stond niet onder de lat met het idee dat dit het tweede niveau was, of het tweede team van Ajax. Dit is gewoon mijn werk. Als ik op het veld sta, vergeet ik alles. Ik wil mijn energie overbrengen op mijn teamgenoten.' Die teamgenoten waren een stuk jonger dan hij gewend is. 'We hebben voor de wedstrijd gesproken. De jongens, de kinderen zoals ik ze noem, zijn erg goed. Als we achterin goede beslissingen nemen, maak je meer kans om te winnen. Het team heeft het uiteindelijk goed gedaan. Zij zijn de toekomst van de club.'

Zo sloot Rulli een periode van revalidatie af. 'Het was moeilijk. Niemand wil geblesseerd raken. Ik heb toe moeten kijken vanaf de bank en kon het team niet helpen. Dat was pijnlijk, maar ik voel me weer helemaal fit. Ik geniet weer van mijn dagen bij Ajax en ik hoop dat ik het team weer snel kan helpen. Ik ben een onderdeel van Ajax en daar ben ik blij om. Natuurlijk wil ik weer spelen in het eerste elftal, dat is mijn doel. De coach kan op mij bouwen, ik zal keihard blijven werken om weer eerste doelman te worden.'

Deze winter legde Rulli nog een vertrekwens neer bij de clubleiding van Ajax, de Amsterdammers wilden bij een juist bod meewerken. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. De Argentijn staat nog tot 2026 onder contract bij Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.