Steijn legt uit waarom hij Gorter bracht in plaats van dure aanwinst

Reacties

Gerónimo Rulli raakte zaterdagavond geblesseerd in het duel met Heracles Almelo en werd vervolgens vervangen door Jay Gorter. Zo moet Diant Ramaj, waar Ajax deze zomer miljoenen voor betaalde, wachten op een debuut. Na afloop vertelde trainer Maurice Steijn waarom hij voor Gorter koos als vervanger van Rulli.

Steijn legt uit waarom hij Gorter bracht in plaats van dure aanwinst
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Na iets minder dan een half uur ging het mis voor Rulli, die na een botsing met Heracles-spits Jizz Hornkamp een serieuze schouderblessure leek op te lopen. Steijn had nog geen update over de medische toestand van de Argentijn, maar kon bij ESPN wel vertellen waarom Gorter inviel en niet Ramaj.

'We hebben hem als tweede keeper gehaald', bevestigde Steijn over de Duitse goalie. 'Maar ik heb hem vorige week maar een half uurtje aan het werk gezien, dus koos ik voor Jay. Hij kent deze achterhoede en is vertrouwd met de jongens', verklaarde Steijn.

Het plan met Gorter is ondanks deze invalbeurt niet veranderd. 'Ik heb met hem gesproken. Ik vind hem een uitstekende keeper, maar hij moet gaan keepen. Dat plan lag er vorig jaar al met een verhuur, want het is zonde als hij op de bank komt te zitten. Daarom hebben we een andere keeper gehaald.'

Het is dus nog niet bekend hoe ernstig de blessure van Rulli is. Eerder raakte ook Remko Pasveer geblesseerd, hij ligt enkele maanden uit de roulatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.