Ajax bevestigt miljoenentransfer Promes

Reacties

Ajax heeft Quincy Promes gepresenteerd. De 27-jarige aanvaller komt, zoals vanochtend al bekend werd, over van Sevilla en heeft een vijfjarig contract getekend bij de Amsterdammers, die 15,7 miljoen euro voor hem betalen.

Ajax bevestigt miljoenentransfer Promes

De voormalig speler van Go Ahead Eagles en FC Twente had nog een vierjarig contract in het zuiden van Spanje, maar keert nu dus terug op de Nederlandse velden. In de zomer van 2014 verliet Promes de Eredivisie toen Spartak hem voor 11,5 miljoen euro overnam van Twente. Promes is na Razvan Marin, Lisandro Martínez, Kik Pierie en Kjell Scherpen de vijfde aankoop van Ajax deze zomer.

Het transferbedrag van Promes kan via bonussen nog oplopen tot 17,2 miljoen euro, daarmee zou hij de duurste aankoop in de clubhistorie van de Amsterdammers worden. Dat record staat nu nog op naam van Miralem Sulejmani, die in de zomer van 2008 voor 16,25 miljoen euro werd overgenomen van SC Heerenveen. Voor Daley Blind legde Ajax in 2018 precies zestien miljoen euro neer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Quincy Promes is een geweldige aanwinst voor Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.