Agüero keert eenmalig terug op het veld voor het 'andere' Barcelona

Reacties

Sergio Agüero maakt binnenkort zijn rentree op het voetbalveld, zij het eenmalig. De Argentijnse topspits van weleer is ingegaan op een uitnodiging van Barcelona SC om mee te spelen in een oefenduel op 28 januari, dat als opening van het nieuwe seizoen geldt.

Agüero keert eenmalig terug op het veld voor het 'andere' Barcelona
© Pro Shots

Agüero zette in december 2021 noodgedwongen een punt achter zijn carrière vanwege hartproblemen. Op dat moment speelde de ex-speler van Atlético Madrid en Manchester City voor Barcelona, waarvoor hij uiteindelijk slechts vijf keer in actie kwam en één keer scoorde. Ruim een jaar later keert Agüero voor even terug op het veld. De 34-jarige oud-international doet op 28 januari mee tijdens El Noche del Amarilla (De Nacht van het Geel), de jaarlijkse opening van het seizoen van Barcelona SC, de recordkampioen van Ecuador.

In het verleden deden legendes als Ronaldinho, Kaká, Andrea Pirlo en Carlos Tévez al mee op invitatie van de club, nu is Agüero uitgenodigd door Barcelona-voorzitter Carlos Alfaro Moreno. Agüero heeft via Twitch laten weten dat hij van zijn arts groen licht heeft gekregen om mee te doen. 'Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik heb een chip waarmee de cardioloog mijn hart controleert. Ik voel me goed en ben al begonnen met trainen, dus ik kan meedoen tijdens de Noche del Amrarilla. Ik hoop dat ik weer kan genieten op het veld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK-finale
Agüero ging ook nog even in op de kritiek die hij kreeg wegens zijn rol in de festiviteiten na de WK-finale. De 101-voudig international was op uitnodiging van Lionel Messi aanwezig bij de nationale ploeg en baarde opzien door na het winnen van de wereldtitel de Franse middenvelder Eduardo Camavinga te beledigen. 'Ik ben te ver gegaan tijdens de festiviteiten op het veld na de WK-finale', erkent Agüero, die volgens Messi ook te veel had gedronken. 'Maar nu hoop ik binnenkort weer te spelen na een jaar weg van het veld en het publiek.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.