AEK veroordeelt geweld tijdens duel met Ajax

AEK Athene gaat de verantwoordelijkheid voor het geweld rond het Champions League-duel met Ajax niet uit de weg. De Griekse club veroordeelt het geweld.

AEK veroordeelt geweld tijdens duel met Ajax

AEK neemt duidelijk stelling. 'We veroordelen zonder reserves de geweldincidenten van dinsdag, niet alleen omdat het gebeurde tijdens een wedstrijd in de Champions League maar ook omdat het een belediging is voor onze lange historie', zo staat in een statement van de Griekse club naar aanleiding van de problemen rond en tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

De incidenten in het Olympisch Stadion van Athene passen niet bij AEK. 'Het gaat compleet in tegen onze principes en tegen onze waarden en normen, die we eren en naleven.' De Griekse club neemt haar verantwoordelijkheid. 'We zijn niet geïnteresseerd in de schuld af te schuiven. We gaan niet proberen om makkelijke excuses of alibi's te vinden.'

AEK gaat alles doen om een herhaling te voorkomen. 'Het belangrijkste is nu de noodzakelijke maatregelen te nemen om dergelijke incidenten nooit meer te laten plaatsvinden.'

Ajax reageerde al eerder op de problemen in Athene. Directeur Edwin van der Sar vindt dat de Ajax-fans weinig te verwijten valt. 'Wij hebben tijdens en na de wedstrijd onze bevindingen gedeeld met de UEFA en dit na afloop nog formeel aan ze gerapporteerd. Hun veiligheidsmensen hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er is gebeurd en hetzelfde geconstateerd als wij.' De UEFA heeft beide clubs op het matje geroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen