Advocaat schrikt niet van monsterscore: 'Opdracht blijft hetzelfde'

Reacties

Bondscoach Dick Advocaat zegt zich niet gek te laten maken na de torenhoge uitslag die concurrent Zweden neerzette in de kwalificatiegroep.

Advocaat schrikt niet van monsterscore: 'Opdracht blijft hetzelfde'

Zweden won eerder op de zaterdag met liefst 8-0 van Luxemburg, waardoor de moeilijke opgave van Oranje om zich te kwalificeren voor het WK zowaar zowaar nog onmogelijker werd. Qua doelsaldo hebben de Scandinaviërs een voorsprong van veertien treffers. 'De opdracht blijft hetzelfde. We moeten winnen, met zoveel mogelijk goals', is Advocaat voor de wedstrijd tegen Wit-Rusland duidelijk in gesprek met de NOS.

'We moeten de uitstraling hebben dat we iets recht willen zetten, dat we willen winnen. We hebben wat goed te maken, dus gaan we dat laten zien. Het is een lastige tegenstander, maar we zijn gewoon beter', analyseert de bondscoach. Voor de wedstrijd werd het doelsaldo herhaaldelijk aangehaald. Advocaat noemde spelen met een driemansdefensie, om zodoende aanvallend meer te kunnen brengen, als optie.

Toch besloot de keuzeheer om met de traditionele 4-3-3 te starten. 'Ik heb niet getwijfeld. We spelen met vijf aanvallend ingestelde spelers. Als ik te aanvallend ga spelen wordt het 3-0 voor Wit-Rusland. Als je vijf spitsen erin zet win je niet zomaar, het gaat om de organisatie. We hebben de intentie om te winnen, maar je hebt ook met een tegenstander te maken.'

Nadenken over de mogelijk allesbeslissende wedstrijd tegen Zweden, op 10 oktober, doet Advocaat nog niet. 'We gaan nu gewoon een goede uitslag neerzetten, dan kijken we dinsdag wel wat we moeten doen. Het heeft nu weinig zin om daar nu al aan te denken.'

Luxemburg
Advocaat zette ook nog zijn vraagtekens bij de speelwijze van Luxemburg, dat dus acht tegentreffers te verwerken kreeg tegen Zweden. 'Ik heb niets met Luxemburg te maken. Ik vind het wel vreemd dat ze bij wijze van spreken met twaalf man verdedigen tegen Frankrijk en tegen Zweden niet. Als Luxemburg drie weken eerder nog Frankrijk op 0-0 houdt, hoe kun je dan denken dat Zweden met 8-0 wint?', vraagt Advocaat zichzelf af.

Stand in Groep A  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Zweden9-1926-7
Frankrijk8-1715-5
Nederland8-1316-11
Bulgarije8-1213-17
Wit-Rusland8-54-16
Luxemburg9-57-25
'Oranje moet na elke goal de bal pakken en terug naar de middenlijn'
Mulder ziet in Babel de nieuwe held tegen Wit-Rusland.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.