Advocaat: 'Het enige geweldige was de goal van Berghuis'

Reacties

Dick Advocaat is opgelucht na de zege van Feyenoord in de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2). De coach legde na afloop uit hoe hij tactisch moest sleutelen, wat ook een gevolg was van het feit dat Luis Sinisterra nog niet volledig fit is.

Advocaat: 'Het enige geweldige was de goal van Berghuis'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De coach koos voor het duel in Utrecht voor een tactische variant met slechts twee aanvallers en vijf verdedigers. Robert Bozeník verdween ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard naar de bank, nadat Advocaat vrijdag al niet positief over hem was bij de persconferentie in de aanloop naar Utrecht-uit. 'Als Sinisterra volledig fit was, dan begon hij gewoon in de basis. Anders hadden we met drie aanvallers gespeeld. Sinisterra kon veertig tot dertig minuten gebruikt worden. Je ziet dat hij nog steeds niet helemaal de fitheid heeft, maar hij is gewoon een goede voetballer', aldus Advocaat bij ESPN over de aanvaller die als invaller de assist gaf bij het winnende doelpunt.

Dat winnende doelpunt kwam op naam van Steven Berghuis, die voor een spaarzaam lichtpunt zorgde in een verder vrij chaotische wedstrijd. Advocaat kon zich in die lezing van de verslaggever vinden: 'Utrecht-uit is toch altijd heel vervelend. Je zag dat er druk op zat. In de eerste helft gaven we alle ballen zelf weg en hetzelfde gold voor Utrecht. Het was geen geweldige wedstrijd. Het enige dat wel geweldig was, was de goal van Berghuis.'

Advocaat liet weten opgelucht te zijn dat de schade mee lijkt te vallen bij Justin Bijlow, die in de slotfase uitviel na een botsing met Gyrano Kerk. 'Hij is niet een jongen die dat soort dingen bewust doet', zei de coach over Kerk, die hij nog van dichtbij meemaakte als trainer van Utrecht. Kerk was ook degene die Feyenoord in de openingsfase veel problemen bezorgde. Na ongeveer twintig minuten deed Advocaat een omzetting en ging zijn ploeg gewoon weer 4-3-3 spelen. 'Jens Toornstra kwam toen naar de zijkant en verder hadden we alles al doorgesproken. Dat als het niet zou draaien, dat we door zouden draaien (met het systeem, red.)', aldus Advocaat.

Feyenoord heeft nu twee weken om toe te werken naar de thuiswedstrijd tegen concurrent Vitesse. De Rotterdammers treffen twee speelrondes later ook nog koploper Ajax. Advocaat gaf aan te hopen dat onder anderen Sinisterra fitter wordt in de komende anderhalve week, zodat Feyenoord op volle kracht aan de laatste fase van het seizoen kan beginnen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.